Afbeelding

Sil Hoekstra wint zilver Kona One Brouwersdam

BROUWERSDAM - Na vier dagen met intensieve races op de Brouwersdam, is de 16-jarige Sil Hoekstra er in geslaagd de zilveren medaille in het wereldkampioenschap Kona One te bemachtigen. De Nederlandse deelnemer won zes van de twaalf races en eindigde slechts vier punten achter de meervoudige wereldkampioen Björn Holm uit Zweden. Sil's oudere zus Isis Hoekstra eindigde als beste vrouw. Zij werd zevende in het algemeen klassement.

Het wereldkampioenschap vond plaats bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. In totaal streden er 58 deelnemers mee. De condities waren veeleisend, met op drie van de vier dagen hoge windsnelheden van 22 tot 28 knopen. Kona One is één van de snelst groeiende windsurfklassen in de wereld en is officieel erkend door ISAF. Het is een One-design klasse, waar alle surfers varen met identieke surfplanken en mannen en vrouwen gezamenlijk aan de wedstrijden deelnemen.