Reactie op 'Twintigers'

Over de serie over 'Twintigers' in de abonnee-editie krijgen directie en redactie van Eilanden-Nieuws veel reacties. Het zijn vooral kritische reacties naar aanleiding van de meningen en standpunten van de geïnterviewden. Veel lezers vinden dat Eilanden-Nieuws hiervoor niet als podium hoeft te dienen.

De redactie is deze serie gestart om 'de twintigers' die op het eiland wonen of een band met het eiland hebben 'in beeld te brengen'. Wat vinden zij van het eiland en waarom zijn ze vertrokken of waarom zijn ze juist hier blijven wonen of weer gaan wonen? De insteek was om deze 'twintigers' vanuit een zo breed mogelijke achtergrond aan het woord te laten.

We hebben de consequenties van deze keuze niet goed ingeschat, want hiermee is teveel een podium geboden aan een levensgevoel en –wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws. Ook zijn we in de uitvoering, zoals de keuze van de geïnterviewden en de weergave van de interviews, niet zorgvuldig genoeg geweest. Kortom: het had anders gemoeten en we bieden u hiervoor onze welgemeende excuses aan!

Het is ons opgevallen dat uit vrijwel alle reacties die binnenkwamen oprechte zorg blijkt over de koers van Eilanden-Nieuws. Hoewel het niet altijd fijn is om kritiek te krijgen wordt deze zorg gewaardeerd; het toont betrokkenheid en moet ons scherp houden. Als abonnee van Eilanden-Nieuws mag u erop vertrouwen dat we in onze berichtgeving juist 'het heilzame' van een leven naar Gods Woord proberen uit te dragen.

Adri van der Laan, hoofdredacteur
Ab van der Veer, directeur