Afbeelding
Foto: Jaap Ruizeveld

Stad presenteert zich als Gast van de raad

GOEREE-OVERFLAKKEE – Als Gast van de raad presenteerde zich donderdagavond in het Bestuurscentrum Rondeel de Dorpsraad Stad aan 't Haringvliet.

Een deputatie onder leiding van voorzitter P. Diepenhorst en secretaris mevrouw G. Maas. De dorpsraad / stadsoverleg beschikt over een Stadswebsite (www.stadaantharingvliet.nl) en e-mailadres stadsoverleg@gmail.com en geeft een eigen krant uit Stadsplein. Ondertitel op de site is 'Stad meer dan droag brôod'.

Mascotte

Voorzitter Diepenhorst slaagde er met veel enthousiasme in de raadsleden bij zijn betoog te boeien. Stad is een rolstoelvriendelijke kern met 1331 inwoners. Stadsoverleg bespreekt thema's, stimuleert contacten in het dorp en fungeert als klankbord. Samen met de bewoners gaan wij voor leefbaarheid zei Diepenhorst. Een dorpsvisie wordt uitgewerkt en als basis ligt er het rapport Stad op stelten. Het havenproject en het item buurtpreventie zijn bereikte resultaten. De samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee verloopt positief. Wat ontwikkeld moet worden is de woningbouw. De voorzitter riep de raad op hierbij een stimulerende rol te vervullen. Burgemeester Lokker mocht een Ko Nientje (mascotte van Stad) in ontvangst nemen.