Foto: Bep Ardon
Foto: Bep Ardon Foto: Bep Ardon

Foto-expositie Palliatieve Zorg in de Remonstrantse Kerk

SOMMELSDIJK - Vorig jaar organiseerde het Netwerk Palliatieve Zorg Goeree-Overflakkee een fotowedstrijd met als thema "Afscheid". Dit leverde een groot aantal prachtige foto's op. Op 11 oktober 2014, tijdens de dag van de Palliatieve Zorg, werd de winnaar hiervan bekendgemaakt.

De organisatie vond het echter zonde om niets meer met de foto's te doen, dus werd besloten om ze bij toerbeurt te exposeren in de eilandelijke zorgcentra en in het ziekenhuis. De expositiereeks wordt afgesloten in de Remonstrantse Kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Deze expositie is daar te zien van 6 september t/m 4 november.

"De foto's zijn niet alleen verzameld voor de expositie, maar de twaalf mooiste foto's zijn bovendien gebruikt voor een verjaardagskalender", vertelt Conny Bouwer, netwerkcoördinator in deze regio. "Het is een zeer divers geheel geworden. De deelnemende fotografen hebben allemaal op hun eigen manier invulling gegeven aan het thema, wat overigens was gelieerd aan een gedicht van Mirjam van Wijk, die in 2008 de landelijke gedichtenwedstrijd won, ook georganiseerd door ons Netwerk. De jury, bestaande uit fotograaf Hans Villerius en de netwerkleden Rick Poppen en Marga Roosjen, vonden de foto van Dorine Smits het mooist. Dorine maakte een prachtige foto van haar vriendin met hond op het strand bij zonsondergang. De dames zijn allebei weduwe en ze beloofden om voor elkaar en elkaars huisdieren te blijven zorgen, mocht één van hen iets overkomen. Een mooie achterliggende gedachte bij het beeld, dat je ziet".

Het Netwerk Palliatieve Zorg werkt nauw samen met alle Palliatieve zorgorganisaties in de regio en kunnen zo zorgen voor passende begeleiding en ondersteuning. Meer informatie is te vinden op www.netwerkpalliatievezorg.nl/zuidhollandseeilanden.

Aan deze expositie zijn nog enkele gedichten toegevoegd door leden van het dichterscollectief De Reizende Dichters van Goeree-Overflakkee.

U bent van harte welkom op deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur. Ook is de expositie te zien op Monumentendag: 12 september van 11.00-14.30 uur.

Foto: Dorine Smit