Nadat waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker de sleutels van de Tesla’s in ontvangst had genomen, gaf hij ze graag door aan burgemeester Ada Grootenboer. Foto’s: Hans Villerius
Nadat waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker de sleutels van de Tesla’s in ontvangst had genomen, gaf hij ze graag door aan burgemeester Ada Grootenboer. Foto’s: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Morgen Energy Festival 2015 op Brouwersdam

Tal van duurzame activiteiten voor jong en oud staan op het programma van het Energy Festival 2015.

Er zijn diverse stands waarin op interactieve wijze kennisgemaakt kan worden met uiteenlopende innovatieve toepassingen van duurzaamheid. Zoals segways en elektrische scooters, die ook uitgeprobeerd kunnen worden. Hyundai is aanwezig met auto's die op waterstof rijden, de Solar Boat van de Technische Universiteit Delft is er, evenals een vrachtwagen die op LNG rijdt, een duurzaam gas. Er is informatie over duurzame visvangtechnieken, over de te realiseren getijdencentrale in de Brouwersdam. Maar ook over de mogelijkheden voor verduurzaming van de eigen woning, waarvoor Energieke Regio, de gemeente en WoonWijzerWinkel present zullen zijn. Daarnaast kunnen vele streekproducten van Goeree-Overflakkee worden geproefd die op duurzame wijze zijn geteeld of geproduceerd. Het Energy Festival rond het Inspiratiecentrum duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Ook elders op het eiland

Verder zijn er, verspreid over het eiland, diverse ondernemers die hun bedrijf voor het publiek openstellen en/of leuke activiteiten aanbieden. Het zijn Lambert Kozijnen in Oude-Tonge, zorgboerderij de Mèkkerstee te Ouddorp, Goemaat Glas- en Kozijnen in Goedereede en de molen van Achthuizen. In de buitenhaven van Stellendam stelt Zeevisserijbedrijf C. Tanis twee vissersschepen open die volledig zijn uitgerust voor pulsvisserij. En het Wapen van Stellendam biedt gratis een half uur varen met een fluisterboot aan. De deuren van deze bedrijven staan voor het publiek open van 10.00 tot 15.00 uur.

Tesla Island Challenge

Natuurlijk is deze dag ook Tesla aanwezig, één van de meest duurzame automerken ter wereld. En speciaal voor het Energy Festival is de Tesla Island Challenge georganiseerd: een duurzame gezinsrally speciaal voor Tesla-rijders in de Benelux. Bijna 50 rallyrijders uit Nederland, België en Luxemburg leggen morgen tijdens de Tesla Island Challenge een 140 kilometer lang parcours af over heel Goeree-Overflakkee. Ze sluiten de dag af met een barbecue aan het strand.
Wie morgen een Tesla tegenkomt op het eiland of er ergens een ziet staan wordt uitgenodigd hier een foto van te maken en die via de sociale media te verzenden onder vermelding van #EnergyFestival.

Meer info

Zie voor meer en voor de meest actuele informatie www.energyfestival.nl. En www.teslaislandchallenge.eu voor meer informatie over de Tesla Island Challenge.