Voortgang Diaconaal Veldwerk

OUDE-TONGE – Woensdag 16 september wordt een bijzondere bijeenkomst voor alle 'kerkenraden' op Goeree Overflakkee met de veldwerkers Jaco Hakkenberg en Marco Koomans van den Dries. De bijeenkomst zal worden gehouden in het gebouw van de Nederlands Hervormde Gemeente, 'Diakona' aan de Kolfweg in Oude-Tonge en begint om 20.00 uur.

Op woensdag 16 september aanstaande zal er een bijeenkomst zijn voor alle 'kerkenraden' samen met de Veldwerkers, de werkgroep 'Diaconaal Veldwerker' en stichting Ontmoeting.

Het project Diaconaal Veldwerk wordt, naast alle kerken op ons eiland, gedragen door de gemeente Goeree-Overflakkee. In de bijeenkomst wordt de stand van zaken van het project, de actuele ontwikkelingen en de financiën gepresenteerd.

Eind 2007 kwamen vertegenwoordigers van diverse kerken op Goeree-Overflakkee met elkaar in gesprek over de zorg om onze jongeren die ronddoolden in hun eigen cultuur van drank, drugs en eenzaamheid. Jongeren vanuit alle lagen van de bevolking, binnen en buiten onze kerken. De nood die gevoeld werd voor de ca. 300 'zorgmijders' tussen de 14 en 26 jaar was de drijfveer voor het vormen van een werkgroep Veldwerk Goeree-Overflakkee

Vanuit de Bijbelse opdracht van barmhartigheid en gerechtigheid voor de kerken zag de groep van kerkelijke vertegenwoordigers (later omgezet in de werkgroep Veldwerk Goeree-Overflakkee) met name vanuit de opdracht tot diaconaal dienstbetoon aan onze naaste de volgende stap in de strijd tegen dan wel de aanpak van verslavingsproblematiek in het aantrekken van een zogenaamde veldwerker.

Het project 'Diaconaal Veldwerk' op Goeree-Overflakkee heeft sinds de start in 2009 veel aandacht gekregen in lokale en landelijke media. Een unieke samenwerking tussen alle kerken op het eiland, waarbij de diaconale opdracht richting de jongeren centraal staat.

Inmiddels is de 'veldwerker' integraal onderdeel in het hulpverleningscircuit op Goeree-Overflakkee en wordt er voortvarend samengewerkt met alle betrokken instanties.

De deelnemende kerken en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben allen financiële verantwoordelijkheid genomen voor dit bijzondere project.

Na de start in 2009 heeft het werk van de diaconaal veldwerker niet aan actualiteit verloren. Nog steeds vervult het project een noodzakelijke invulling op Goeree-Overflakkee onder jongeren die zorg nodig hebben. Het unieke karakter van samenwerking tussen alle kerken op ons eiland en de gemeentelijke overheid heeft op een zeer positieve wijze landelijke aandacht gekregen in de media.

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de Werkgroep 'Diaconaal Veldwerk' Goeree Overflakkee.

De programmering van deze avond is terug te vinden op: www.veldwerkgoereeoverflakkee.nl