Het college van B en W met de Tesla’s waarmee ze deze week mochten rijden. Foto: Hans Villerius
Het college van B en W met de Tesla’s waarmee ze deze week mochten rijden. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

College Goeree-Overflakkee deze week Tesla-rijder

MIDDELHARNIS – In de aanloop naar het Energy Festival 2015 dat morgen, zaterdag 5 mei, rond Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam gehouden wordt, kreeg het college van burgemeester(s) en wethouders van Goeree-Overflakkee afgelopen dinsdag twee Tesla's overhandigd door Tesla Motors en EC-rent. Ja inderdaad, in de vorige zin staat burgemeesters. Want niet alleen waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker was aanwezig, maar ook onze kroonbenoemde burgemeester Ada Grootenboer was er gelukkig weer bij. Juist deze dag maakte ze, nog enige tijd met Lokker aan haar zij, een voorzichtig begin met het hervatten van haar werkzaamheden.

Door Hans Villerius

Natuurlijk kreeg het college de twee bolides niet cadeau van Tesla. Ze werden tijdelijk ter beschikking gesteld om deze week gedurende vijf dagen promotie te maken voor het morgen te houden Energy Festival. De wagens werden hiervoor van stickers voorzien die de aandacht vragen voor het evenement. En het zijn de collegeleden die de afgelopen dagen zich met de Tesla's over het eiland mochten verplaatsen naar hun afspraken, zodat overal waar ze kwamen meteen reclame gemaakt werd voor het Energy Festival.

Symbool

"Nee, we krijgen de Tesla's niet om reclame te maken voor dit automerk, maar ze zijn hier als symbool voor duurzaamheid, waaraan onze gemeente hard werkt, in de hoop dat de markt dit overneemt", zei burgemeester Jan Pieter Lokker toen hij de twee auto's in ontvangst nam. "We zijn trots op ons mooie eiland, ook vanwege de ambitie om al in 2020 energieneutraal te zijn! Welke andere gemeente kan dit zeggen? We prijzen ons ook gelukkig dat aan deze missie alle betrokken partijen in de samenleving, inclusief onze ondernemers, meedoen. Daarom vieren we dit op zaterdag 5 september met Energy Festival rond het Inspiratiecentrum op de Brouwersdam!" De gemeente Goeree-Overflakkee en Dietz Communicatie organiseren het festival in samenwerking met een aantal prominente partijen en lokale ondernemers.
Het festival bedoelt hét evenement te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid. De gehele dag is in en rond Inspiratiecentrum Grevelingen van alles te zien en te beleven op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder op pagina 8.