Populair orgelconcert op Monumentendag

BROUWERSHAVEN - Op zaterdag 12 september vindt voor de veertiende achtereenvolgende maal de Nationale Orgeldag plaats. Zoals gebruikelijk valt deze dag samen met de zaterdag van de Open Monumentendag.

Doelstelling van de Nationale Orgeldag is zoveel mogelijk bezoekers in de opengestelde kerken nader kennis te laten maken met het orgel. Het spel van de organist en de bezichtiging van het orgel wekken de belangstelling voor dit prachtige instrument als een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed.

In Brouwershaven geeft huisorganist Marien Stouten een concert om in de Grote of Sint Nicolaaskerk. Zoals gebruikelijk op Monumentendag speelt hij een laagdrempelig programma op van Van Vulpen-orgel. Op het programma staan bekende klassieke thema's, volksmuziek en transcripties van hedendaagse populaire muziek. Verrassend om te ontdekken hoe veelzijdig het orgel is wanneer het instrument uit zijn kerkelijke context wordt gehaald. Het concert begint om 13.3. uur en de toegang is gratis.

De Grote of Sint Nicolaaskerk is de gehele dag open. Tijdens deze dag presenteren diverse Brouwse verenigingen hun activiteiten.