Dokter Bulthuis (midden) met rechts zijn eerste patiënt, dhr. T. Roos en links de eerste boreling, mej. S. Lokker.
Dokter Bulthuis (midden) met rechts zijn eerste patiënt, dhr. T. Roos en links de eerste boreling, mej. S. Lokker. Foto: Adri van der Laan

Goeree's dokter Bulthuis jubileerde

Aan het zilveren jubileum van dokter J.H. Bulthuis, huisarts te Goedereede mogen dan j.l. zaterdag niet veel woorden zijn gewijd, de daden waren er niet minder om.
In de achterzaal van Hotel ,,De Gouden Leeuw" werd het doktersgezin zaterdagmiddag ontvangen door het comité dat de huldiging op zich had genomen. Er was tevoren een inzameling van geld gehouden voor een passend geschenk aan de jubilerende dokter en het moet gezegd, dat Goeree, de Oostdijk en Goeree-Havenhoofd zich daar daarbij niet onbetuigd hebben gelaten.

Dhr. Jan Bruggeman ontpopte zich deze middag als spreekbuis van het comité dat namens de bevolking de dank over bracht aan de dokter op wie zoveel een beroep is gedaan. ,,U hebt 25 jaar uw best gedaan, laten wij dat nu eens vijf minuten doen," stelde. dhr. Bruggeman hem voor. Prompt volgde er een stroom geschenken, gekocht voor de ingezamelde drieduizend gulden.

lnstrumentarium

Waar de dokter misschien niet op gerekend had was een gedeeltelijke vernieuwing van zijn instrumentarium; er kwam een bloeddrukmeter, een stethoscoop en een verlostas te voorschijn (,,met wegwerp spullen" stelde dhr. Bruggeman vast).

Voorts bood dhr. Bruggeman dokter Bulthuis een bureau met bureaustoel aan, een koffieautomaat, een koffieautomaat, een autoradio en mevr. Bulthuis enkele tuinstoelen aan. De eerste patiënt, dhr. T. Roos en de eerste borelinge mej. Sprientje Lokker vervulden ook een rol in de feestelijkheden.

Ondertussen dromden de Goereeërs de zaal binnen; aan hartelijke belangstelling heeft het het doktersgezin niet ontbroken. Ook de muziek kwam eraan te pas om het doktersgezin een serenade te brengen. De huldiging was kort en krachtig. Later aan het diner werden de dokter nog hartelijke woorden toegevoegd.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van dinsdag 8 september 1970