Afbeelding
Foto: pr

Succesvolle start nieuw Muziekschooljaar

MIDDELHARNIS - De Muziekschool Goeree-Overflakkee is weer begonnen met haar lessen. Ongeveer 370 leerlingen gaan weer enthousiast starten met hun instrumentale- en vocale activiteiten.

Deze muzikanten/leerlingen zijn afkomstig van het hele eiland en maken kennis met een veelkleurig palet aan muziek en instrumenten, dat aangereikt wordt door een team van 16 vakbekwame docenten.

Het plaatsen van de leerlingen die doorgaan en de nieuwe leerlingen die zich aangemeld hebben, is aan het begin van het schooljaar altijd weer maatwerk. Op dit moment is er nog plaats voor leerlingen Algemene Muzikale Vorming (kinderen die nu gestart zijn in groep 4 van de basisschool en die in de lessen op speelse wijze kennis gaan maken met de basisbeginselen van de muziek).

Ook is er nog plaats voor met name blokfluitleerlingen, dwarsfluitleerlingen, harpleerlingen, keyboardleerlingen en zangleerlingen. In de Hafa-afdeling is er nog plaats voor bugel/trompet, saxofoon en slagwerk.

Verder kunt u zich ook nog aanmelden om mee te spelen in het Gemengd Ensemble. Dit is een "orkest" van zo'n 20 personen die op allerlei instrumenten spelen en dat geleid wordt door musicus Wim Soeters; hiervoor is het noodzakelijk dat de deelnemers spelen op ongeveer het B-examen niveau van de muziekschool.

Omdat er veel drukte is op de muziekschool GO en het een hele puzzel is om goede lesroosters te maken, vraagt de organisatie iedereen die geïnteresseerd is om snel te reageren.

Voor verdere informatie en inschrijving kunt u de website www.muziekschoolgo.nl raadplegen.