Afbeelding
Foto: archief

Unieke ruil op raadsagenda Middelharnis

Op de raadsagenda die de raad van Middelharnis volgende week dinsdag gaat behandelen komt een vrij uniek voorstel voor, Het gemeentebestuur blijkt n.l. behoefte te hebben aan een Nieuwe Tongs café en B. en w. willen in ruil daarvoor best het voormalige gemeentehuls kwijt.
Men verdenke het eerbiedwaardige college er niet van de drinkgelegenheid voor eigen genoegens te verschaffen, hun doelstelling heeft een nobeler achtergrond. Het pand, waarin café Wielaard is gevestigd zal - wanneer de raad zich met de voorgestelde ruil accoord verklaart - worden gesaneerd.

De Westdijk dient n.l. - volgens het Wederopbouwplan - te worden verbreed om een betere toegang te krijgen naar de woonwijk ten westen van de Zuiddijk waar - zo wordt geschat - een derde gedeelte van de Nieuwe Tongse bevolking woont. Ook dient het knooppunt van wegen Voorstraat - Westdijk - Zuiddijk - Molendijk te worden verbeterd. In het centrum kan dan het pleintje de z.g. Hoogte worden vergroot.

De onderhandelingen die het gemeentebestuur van Nieuwe Tonge en thans dat van Middelharnis hebben gevoerd begonnen al in 1964. Thans is met dhr. Wielaard overeenstemming bereikt. Hij wil zijn pand aan de gemeente overdoen in ruil voor het voormalige gemeentehuis plus een toegift van de gemeente van f 5000,-en een bedrag van f 25.000,- aan gederfde inkomsten.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van vrijdag 28 augustus 1970