Meer asielzoekers

Heel triest

De massale toestroom van vluchtelingen, vooral uit Irak en uit Syriƫ vormt in Europa een steeds groeiend probleem.
Die leidt soms tot onmenselijke taferelen. Smokkelaars pogen de asielzoekers in slechte bootjes in Europa te krijgen. Gelukzoekers willen zich graag in het rijkere Europa vestigen. Velen zijn al verdronken in het zeewater.
Vanwege de vlucht voor vervolging is het goed dat zij goed worden opgevangen. Vanuit christelijk perspectief mag er aandacht voor hen komen en zijn.

Een duidelijke taak

Belangrijke christelijke noties zijn naastenliefde, barmhartigheid en herbergzaamheid. Die de Heere Jezus hebben lief gekregen en christenen zijn geworden, krijgen en hebben een heel duidelijke taak. Hebben wij zelf al geloofsgenoten ontmoet en gesproken?
Voor hen en ons is het gebed heel belangrijk. In veel kerkdiensten wordt ook gebeden voor de vervolgde en verstrooide christenen. Maar daarbij is ook hulp en ondersteuning van hen hard nodig. Blij kunnen we zijn dat veel kerken goed betrokken zijn bij de begeleiding, soms ook de huisvesting, van de asielzoekers.

Het echte christenzijn

Wie echt een christen is, zal als kern van het geloof, God lief hebben boven alles en de naaste als onszelf. En hebben deze beiden dan ook geen consequenties voor onze houding ten aanzien van zovelen, die op de vlucht geslagen zijn? Heerlijk zou het zijn als gelovige christenen in ons land de vluchtelingen te hulp zijn.

Door ds. W. Chr. Hovius