Afbeelding
Foto: pr

Jacht op de pyromaan

Door Nicoline Platschorre

Vanaf ongeveer 10 jaar
Herman Wilbrink
Prijs €7,90
ISBN 9789033126321
Uitgeverij den Hertog

Heb je het eerste boek van Herman Wilbrink ook met plezier gelezen? Een spannend verhaal over Erik, die logeert op het schip 'de Cascade' van zijn oom en tante. Samen met matroos Dirk en nichtje Corinda beleeft hij een spannende tijd in het boek: 'Roofoverval op een geldtransport'.

Opnieuw heeft Herman Wilbrink een spannend boek geschreven in de serie: Met de Cascade op avontuur.

Op verschillende plaatsen breekt brand uit. De branden blijken aangestoken. Telkens op een plaats waar ook Dirk in de buurt was. Is hij de dader? Hij wordt wel verdacht, maar Erik gelooft het eigenlijk niet. Al snel blijkt dat er iemand anders in het spel is. Een gevaarlijke pyromaan. Maar wat heeft Dirk daar mee te maken en waarom lijkt deze pyromaan het op hem gemunt te hebben?

"Zonder antwoord afzet wachten, trapt Dirk de deur verder open. Een warme gloed slaat hem in het gezicht. Met een verbeten gezicht stapt hij naar binnen. Doo de openstaande badkamerdeur ziet hij dat het raampje wagenwijd openstaat. Rookslierten komen het kleine portaaltje binnen. Hij laat zich op zijn knieën zakken en gaat kruipend verder. Laag bij de grond is de rook minder dik en kan hij verder kijken. Dan begint zijn hart sneller te kloppen. Vanachter een oude leunstoel ziet hij een paar benen. Snel wil hij naar de kamer kruipen, maar hij deinst achteruit. Wat een hitte! Dirk komt iets overeind en wil opnieuw een poging wagen. Plotseling voelt hij een hand op zijn schouder......."

De spanning stijgt wanneer de pyromaan zelfs aan boord van het schip weet te komen. Op dat moment is alleen Corinda aan boord....

Hoe zal dit aflopen? Lees het zelf in dit spannende boek.

In werkelijkheid zullen de gebeurtenissen wel een langere nasleep hebben, maar in het boek gaat het wat vlotter. Na een dag vol spanning en angst, worden de gebeurtenissen tijdens het ontbijt nog wel doorgenomen, maar alles liep gelukkig goed af en Erik ziet al weer uit naar nieuwe avonturen!

Natuurlijk is dit voor de jongere lezer alleen maar fijn, want er komt al weer een derde deel aan in de serie. Hou de website van Herman Wilbrink in de gaten.

De omslag ziet er aantrekkelijk uit, geïllustreerd door Adri Burghout. Achterop het boek staat per abuis dat het geschikt is vanaf 7 jaar. Het boek is echter bedoeld voor jongens ( en meisjes) vanaf ongeveer 10 jaar.