Het onderkomen van de voormalige gemeente Oostflakkee in Oude-Tonge. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Het onderkomen van de voormalige gemeente Oostflakkee in Oude-Tonge. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Intentieovereenkomst overdracht pand voormalig gemeentehuis Oostflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE – "Voor onze onderneming is Goeree-Overflakkee een nieuw gebied. Wel hebben wij projecten in de regio zoals in Zuidland op Voorne-Putten en in Barendrecht. Wij hebben ons op het eiland nu gericht op het leegstaand gemeentelijk pand aan de Eisenhowerlaan in de kern Oude-Tonge. Tot het moment van de herindeling in 2013 was hier het gemeentehuis van de toenmalige zelfstandige gemeente Oostflakkee gevestigd. Op korte termijn hopen wij met het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee een intentieovereenkomst te ondertekenen. Alle voorbereidingen voor deze handeling zijn getroffen. Van beide zijden is men akkoord met deze stap".

Door Jaap Ruizeveld

Dit vertelt directeur Kees Hoogendoorn van Staton Projectontwikkeling bv. met hoofdvestiging in Werkendam. Samen met Johan Alblas vormt hij de tweehoofdige directie van het jonge bedrijf dat op dit moment 15 vaste medewerkers telt en 25 personen in flexibele dienst heeft. Staton is gespecialiseerd in utiliteitsbouw, kantoren, bedrijfsruimten, woningbouw / appartementen en o.a. ook scholen en productiehallen.

Marktonderzoek

"Het is niet onze bedoeling om in het pand aan de Eisenhowerlaan in Oude-Tonge zelf activiteiten te ontplooien. Ons voornemen is om de komende maanden met eilandelijke makelaars gesprekken te voeren en daarbij de behoefte van marktpartijen naar ruimtelijke invulling van (delen) van het pand te onderzoeken. De gedachten gaan daarbij uit naar drie items: Wonen, Zorg en Bedrijven.

Flexibele invulling

Afhankelijk van de resultaten die wij verwachten uit genoemde behoefte-inventarisatie kan deze insteek flexibel worden ingevuld. Marktpartijen die belangstelling hebben voor het project kunnen zich, direct na de ondertekening van de intentieovereenkomst, al informatief bij ons melden", geeft Hoogendoorn aan. (info@staton.nl of via tel. 0183 678 194). Hij verwacht dat de ondertekening snel kan plaatsvinden. Het concept is goedgekeurd en formeel zijn wij over en weer tot overeenstemming gekomen. Met de betrokken wethouder hebben wij constructief en goed overleg gevoerd", geeft directeur Hoogendoorn aan.

Gemeente

Burgemeester en wethouders (portefeuillehouder Trouwborst) hebben recent ingestemd met het ondertekenen van de intentieovereenkomst. Overdracht van leegstaand gemeentelijk onroerend goed is een positieve ontwikkeling. De gemeenteraad heeft in de afgelopen periode enkele keren gevraagd naar bestemmingsmogelijkheden van de leegstaande voormalige gemeentehuizen (Oostflakkee en Goedereede).