Afbeelding
Foto: pr

Ouddorpse jongeren op werkvakantie in Malawi

OUDDORP - Vandaag, vrijdag 24 juli, hopen drie Ouddorpse jongeren, Nelleke v/d Berg, Ronald en Mariska Tanis, via Stichting Stéphanos op werkvakantie te gaan naar Malawi. De reis, met in totaal 20 Nederlandse jongeren, gaat naar Chilangoma, een plaats in de provincie Chileka, nabij de stad Blantyre.

Hier is in de loop van de jaren het Stéphanos-dorp ontstaan waar permanent zo'n 40 weeskinderen wonen. Een aantal lokale vrouwen dragen zorg voor deze kinderen. De weeskinderen krijgen een Bijbelse gegronde opvoeding dicht bij de Malawische cultuur. Ook krijgen zij voedsel en kleding, medische zorg en gaan ze naar school. De peuter- en basisscholen en de vakschool zijn in het dorp. In het dorp is ook een dagzorgcentrum. De 260 kinderen die zijn opgenomen in het Day Care programma wonen bij familie, maar worden ondersteund door Stéphanos. De Day Care kinderen komen vijf dagen per week naar het dagzorgcentrum. Zij krijgen dagelijks een maaltijd. Na de maaltijd wordt er een Bijbelverhaal verteld, gezongen en gebeden.
Samen met de Malawianen gaan de jongeren drie weken werken aan verschillende projecten: renovatie-, reparatie- en schilderwerk, tuin- en landbouwklussen, het inrichten van een speeltuin en aanleg van drainage voor regenwaterafvoer en irrigatie. Daarnaast zal er geholpen worden tijdens de Kinderbijbelweek en worden sport- en knutselactiviteiten georganiseerd voor de kinderen in de omliggende dorpen.
Voor het bekostigen van al de werkzaamheden en benodigde bouwmaterialen, zijn er diverse acties en activiteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er diverse kerken en bedrijven (Marskramer, Bloemkwekerij Klepper, Mata Hoveniers, John P. de Wit Assurantiën, Aannemersbedrijf Bijkerk, Aannemersbedrijf van der Klooster) die een bijdrage hebben geleverd aan het project in de vorm van een gift of materialen. In totaal is door de hele groep een bedrag van € 40.000 opgehaald voor het project. Allen die hieraan een bijdrage geleverd hebben worden hiervoor hartelijk dank gezegd.
U kunt Nelleke, Ronald en Mariska tijdens hun werkvakantie volgen op hun weblog: https://werkvakantiestephanos2015.wordpress.com/ en via puntuit.nl/malawi. Mocht ook u het project willen steunen, dan kunt u een gift overmaken op NL51 INGB 0000 1995 04 t.n.v. Stéphanos, o.v.v. werkvakantie 2015.