Het terrein waar de woningen ontwikkeld kunnen worden. Foto: Jaap Ruizveld
Het terrein waar de woningen ontwikkeld kunnen worden. Foto: Jaap Ruizveld Foto: Jaap Ruizeveld

Bouw Hofhoeck start begin volgend jaar

OUDDORP - Hardeman Projectontwikkeling bv in Lunteren, sinds begin dit jaar eigenaar van het project Hofhoeck, op het perceel Hazersweg 23 waar nu nog het agrarisch bedrijf is gevestigd van Piet Breen, verwacht begin januari 2016 te kunnen starten met het reeds eerder aangekondigde bouwplan van 26 woningen. Het project wordt gerealiseerd in de driehoek Spaanseweg, Smalle Einde en Hazersweg. Er komen 9 woningen op vrije kavels, 2x twee woningen onder een kap, 2 hoekwoningen, 5 rijwoningen en 6 zogenoemde boerderijwoningen.

Door Jaap Ruizeveld

Met een groot mediabord op de hoek Spaanseweg - Smalle Einde wordt de bouw aangekondigd. Bornarchitectuur zorgt voor de vormgeving. Bouwbedrijf W. Hardeman bv / Hardeman Allurebouw bv voor de realisering. Na de zomervakantie wordt er een informatiebijeenkomst belegd waar belangstellenden nadere toelichting krijgen . Een aantal potentiƫle kopers heeft zich inmiddels al gemeld. Voor wat betreft de verkoop van de vrije kavels treden Bezuijen Bemiddeling en Hameeteman Makelaardij, beiden uit Ouddorp, op als de verkopende makelaars.

Biologisch certificaat

Agrariƫr Piet Breen die nu nog onderneemt op de locatie Hazersweg 23, hoopt op korte termijn te kunnen starten met zijn nieuwbouw op de locatie Oude Westerloopolder. Naar verwachting kan het bedrijfsdeel eind dit jaar in gebruik worden genomen. Er komt een ruime bedrijfsvestiging die aan alle te stellen voorwaarden, regels en eisen van deze tijd zal voldoen. Naast de agrarische sector wordt dan ingezet op het houden van een 200-tal melkkoeien, in plaats van vleesdieren. Dat is dan mogelijk omdat er meer vierkante meters stalruimte beschikbaar komt voor de Jersey-koeien. Alles biologisch gecertificeerd. zegt Piet Breen trots. De bouw van een woonhuis bij het bedrijf in de Oude Westerloopolder volgt op een later tijdstip.

Afzonderlijk

Het huidige woonhuis, op de hoek Hazersweg / Smalle Einde, valt buiten alle genoemde ontwikkelingen. Dit pand is een gemeentelijk monument en is opgenomen in de catalogus bij de Cultuurhistorische Waardenkaart. Deze woning staat afzonderlijk in de verkoop.