Afbeelding
Foto: Den Hertog

De dans

Bookazine
Dan Walsh en Gary Smalley
2015, Uitgeverij BCB
112 blz, € 4,95
ISBN 9789082 389401

Het is inmiddels een niet meer weg te denken fenomeen in uitgeversland: het bookazine. Een voordelige herdruk van een boek in tijdschriftvorm. Aantrekkelijk qua prijs en makkelijk om mee te nemen naar het strand, de camping of gewoon voor in de achtertuin.

Uitgeverij BCB bedacht een extraatje voor de zomermaanden en stelde onder het label 'Vier de zomer in de christelijke boekhandel' een tijdschrift samen voor de hele familie. Naast De dans, het eerste deel in de serie over de Amerikaanse familie Anderson met al hun ups en downs, bevat het bookazine een Bijbelstudie van Tim Keller, een schrijfwedstrijd, recepten bij de Bijbel en kleurplaten voor jong en oud. Natuurfoto's met meditatie, puzzels en een Young Adult verhaal van Corien Oranje maken het geheel compleet.

Meer informatie is te vinden op: www.vierdezomer.com

Door: Jolanda Driesse-Bosland

Van rusthuis voor ouden van dagen tot modern woonzorgcomplex

Mirjam Nelis en Charlotte Poortvliet (eindred.)
2015, Uitgever CuraMare
154 blz., € 14,95

Ter gelegenheid van de officiële opening van zorgcomplex Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk verscheen een gedenkboek met herinneringen aan verzorgingshuis De Goede Ree, verpleeghuis De Samaritaan en bejaardenhuisvesting Het Oudeland.

In woord en beeld komt de geschiedenis van 60 jaar zorg voor ouderen voor het voetlicht. Diverse oud-medewerkers komen aan het woord, evenals vrijwilligers en oud-bestuursleden. Ook de identiteit en de inzet van de geestelijke verzorging krijgt royaal aandacht, onder meer door de interviews die in de kaders zijn opgenomen.

De geschiedenis van De Goede Ree, De Samaritaan en Het Oude Land is er één van bouwen. Maar ook één van slopen en weer opnieuw bouwen met als voorlopig eindpunt de ingebruikname en de opening van het moderne woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh met zijn groepswoningen, appartementen, zorghotelkamers, oefenzalen, restaurant en Lukaskapel.

Het boek bevat veel foto's en anekdotes. Velen zullen zich daarin herkennen als (oud-)medewerker, familielid, vrijwilliger of andere betrokkene bij de rijke geschiedenis van de zorg in Sommelsdijk.

Een interessant tijdsdocument voor iedereen die de zorg voor ouderen een warm hart toedraagt.

Het boek is te koop bij de receptie van Nieuw Rijsenburgh.

Afbeelding