Strandjutten op de Kwade Hoek

GOEDEREEDE - Op het strand geeft de zee haar geheimen bloot. Woensdag 29 juli kan men mee met de gids van Natuurmonumenten, strandjutten op de Kwade Hoek, op zoek naar die geheimen. Deze activiteit is een aanrader voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. Meld je wel vooraf aan op www.nm.nl/agenda.

Natuurlijk gaan de deelnemers schelpen vinden in alle soorten en maten. Maar misschien ligt er wel een rugschild van een inktvis, of een ei van een haai of rog. De gids vertelt graag over al die zeedieren. Op het strand van de Kwade Hoek vind je trouwens ook heel veel dingen die mensen hebben weggegooid; flessen, stukken hout, plastic, visnetten en nog veel meer. Zo kun je zien dat we best wat zuiniger mogen zijn op de zee.

Aanmelden

Als je mee wilt met deze activiteit, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/agenda) of bij VVV Ouddorp aan Zee, telefoon (0187) 68 17 89. We starten om 13.00 uur bij de parkeerplaats Oosterduinpad in Ouddorp. Twee uur later zijn we daar weer terug. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,- , niet-leden betalen € 7,- en kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,-.