Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Orgel en trompet in Sint Nicolaaskerk Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Op zaterdag 25 juli concerteren trompettist Pascal van de Velde en organist Sander van Marion in de Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. Zij hebben een aantrekkelijk programma met populair-klassieke muziek samengesteld. Zo klinken er enkele delen uit de Watermusic van G.F. Händel en een Trumpet Tune van Purcell.

Daarnaast staan er ook arrangementen van filmmuziek geprogrammeerd. Sander van Marion bespeelt het Van Vulpen-orgel, hij zal ook enkele orgelsolo's spelen en improviseren. Pascal van de Velde heeft Schouwse wortels, hij speelt trompet en bugel.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 voor volwassenen, onder de 12 jaar gratis. Meer informatie op www.grotekerkbrouwershaven.nl

Pascal van de Velde is in 1984 in Dreischor geboren en begon reeds op 7-jarige leeftijd met het bespelen van de trompet bij de tot op heden nog steeds actieve Muziekvereniging 'Crescendo' te Dreischor. Hij studeerde in 2006 met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde zijn studie aan de Escola Superior de Musica de Catalunya te Barcelona. Hier behaalde hij in 2007 het diploma Master of Music. Zowel tijdens zijn studie als daarna volgde hij masterclasses bij beroemde trompettisten, o.a. bij Maurice André en had hij privélessen bij Tamas Velenczei, solo trompettist van de Berliner Philharmoniker.
Pascal was werkzaam in vele Nederlandse orkesten, waarmee hij ook meerdere malen solowerken uitvoerde, o.a. de trompetconcerten van Joseph Haydn en Alexander Arutunian.
Regelmatig is Pascal als solist ook op radio en televisie te horen en te zien, o.a. bij Nederland Zingt.
Momenteel is Pascal ook als muziekdocent actief en ontwikkelde de cursus 'Blaas Maar Raak', een muziek oriëntatiecursus voor kinderen.

Sander van Marion is al vele jaren organist van de Bethelkerk te Scheveningen en ontving zijn muzikale opleiding o.a. aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag.
Sander van Marion verwierf zich niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten een klinkende naam. Concertreizen in diverse landen in Europa en vele jaren in Canada en de VS. van Amerika brachten hem op talloze beroemde orgels en in magnifieke kerken.
Onder de Nederlandse organisten neemt Sander van Marion een geheel eigen plaats in. Karakteristiek is zijn lichte, sprankelende speeltrant, zijn boeiende en inventieve register-keuze en bovenal zijn improvisatietalent. Met name hierom is hij in het buitenland een veelgevraagd musicus.
Veel plaat- en cd.-opnamen staan op zijn naam, waarvan drie met 'Goud' bekroond.
Sander van Marion mocht diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de 'gouden' Franse onderscheidingen Médaille d'Or voor zijn verdienste voor de Franse Orgelcultuur.
Een Koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.