Afbeelding
Foto: pr

Shantyfestival op Nationale Visserijdag

STELLENDAM - In een fantastische entourage - mooi weer, een vissersvloot waar we trots op kunnen zijn en vrolijk zingende shantyzangers - vierde United Fish Auctions haar Nationale Visserijdag in Stellendam.

Shantykoor Op Volle Kracht was voor de tweede keer uitgenodigd een shantyfestival te organiseren. In alle talen vertolkten Bestevaer uit Giessenburg, het Veerse Scheepstuig uit Veere en Op Volle Kracht uit Goeree-Overflakkee hun liederen .

Op Volle Kracht had zelfs een aantal primeurs: O.l.v. dirigent Ton Warmenhoven durfde zij het aan alvast enkele liederen te zingen, die ook straks op de nieuwe 3e CD te horen zijn. 14 november a.s. wordt in De Staver de CD gepresenteerd tijdens een meezingavond.

Op Volle Kracht gaat zelfs de Franse toer op: het vrolijke lied Allons à Messine werd door het talrijke publiek zeer gewaardeerd. Eveneens nieuw was het zomertenue, dat op de Visserijdag door Op Volle Kracht voor het eerst werd gedragen.

Om 17.00 uur sloten de drie koren de zeer geslaagde Nationale Visserijdag af met een gezamenlijk optreden. O.a." Het kleine café aan de haven" werd door het massaal toegestroomde -en dankbare publiek meegezongen.

United Fish Auctions kan terugzien op een geweldig georganiseerd festijn! Omdat de Nationale Visserijdag ieder jaar in een andere vissershaven plaats vindt, hoopt Op Volle Kracht over enkele jaren weer in Stellendam aanwezig te zijn.