Lof voor Arnemuiden

Kerken zetten zich in

De vier kerken in Arnemuiden gaan vrijwilligerswerk doen voor de inwoners van deze plaats. Daarvoor hebben zij inmiddels een overeenkomst getekend met de gemeente Middelburg. Een diaken van de Hervormde Gemeente in Arnemuiden heeft dit bevestigd. De Hervormde Gemeente, de Hersteld Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Gemeente in Nederland en de Gereformeerde Kerk doen met elkaar mee. Kerken kunnen zo heel veel voor de inwoners betekenen! Ik geef hen graag de lof ervoor.

Voorbeelden

Stel nu eens, dat een moeder in het gezin een arm breekt, dan kunnen de vrijwilligers bijvoorbeeld binnenkomen om de was te strijken of te koken. Soms moeten ook kinderen uit school gehaald worden. Maximaal zes weken wordt hulp geboden aan hen die het nodig hebben.

De meeste kerken hadden al een dienst voor vrijwilligers geregeld voor de eigen leden van de kerk. Nu gaan ze ook buiten hun eigen kerk hulp bieden. Vrijwilligers die daarvoor voelen kunnen zich aanmelden bij Porthos, het zorgloket van de gemeente Middelburg. Vanuit de Hervormde Gemeente hebben zich al vijftien mensen opgegeven die graag helpen willen.

Drijvende kracht

Veel is te danken aan de fractievoorzitter, de heer P. Moens, lid van de SGP in Middelburg, die ook de contacten legt tussen de gemeente en de kerk.
Zouden niet meer kerken het voorbeeld volgen, om elkaar behulpzaam te zijn? Zo kan in de praktijk wel veel gedaan worden om kerkleden hulp te geven.
God zegene die hulp hebben aangeboden en geve onderling veel gemeenschap, toch?!

Ds.W.Chr. Hovius