Afbeelding
Foto:

Met Paulus op reis

Misschien heb je al veel bijbelvertellingen over Paulus gehoord. Sommige waren best moeilijk, of je weet het niet meer goed. Er is nu voor jou een prachtig boek verschenen over het leven van Paulus. Op een aansprekende wijze wordt een beschrijving gegeven van de gebeurtenissen die hij vooral tijdens zijn zendingsreizen meemaakte. Paulus is in elk verhaal de hoofdpersoon, maar het lijkt alsof je als lezer met hem op reis bent.

Het boek begint met een proloog, (een soort inleiding) waarin je leest over Saulus van Tarsen. Hij is van plan die 'sekte', de volgelingen van Jezus van Nazareth, uit te roeien. Hij zal naar Damaskus gaan om ook daar orde op zaken te stellen. 'Met nieuwe moed begint het gezelschap aan het laatste deel van de tocht. Ze willen geen minuut meer verliezen. Wat zullen de inwoners van Damascus opkijken! De paarden krijgen opnieuw de sporen, voort gaat het weer.
Plotseling schiet er een felle bliksemschicht door de lucht. De ruiters worden omgeven door een hel, verblindend licht. Verbijsterd zien de soldaten hoe hun aanvoerder omstraald worden door een heel bijzonder licht. Saulus' paard steigert wild. Het gooit zijn berijder uit het zadel. Met een smak valt Saulus op de grond. Op hetzelfde moment hoort hij een stem uit de hemel: 'Saul, Saul, wat vervolgt gij Mij?'
Door de Heilige Geest geleid vervolgt Paulus zijn reis. Die reis wijst naar andere plaatsen dan Paulus van plan was. Hij krijgt de opdracht om het Evangelie te gaan brengen aan de heidenen. Daarvoor reist hij naar vele plaatsen. Van een vurig christenvervolger wordt hij een vurig prediker van Gods Woord. We lezen over de gevangenisbewaarder (stokbewaarder), over Eutychus, over Demetrius de zilversmid in Efeze en vele andere gebeurtenissen.
Dit boek is een aanrader voor de (oudere) jeugd, maar het is ook voor volwassenen mooi om te lezen. Het is een boek dat je ook goed met het hele gezin kunt lezen. Onder aan elk hoofdstuk staan de Bijbelgedeelten weergegeven. Je zult het misschien niet in een keer uitlezen, maar als je steeds een hoofdstuk leest, dan leer je daar vast veel van.
Het is duidelijk dat de schrijfster, J. Kranendonk-Gijssen, zich erg goed verdiept heeft in de geschiedenis, de achtergronden, de omgeving van die tijd. De prachtige illustraties van Jack Staller maken het compleet. Ze geven een duidelijk beeld en de mooie tekeningen zullen ook aanspreken.

Met Paulus op reis
J. Kranendonk-Gijssen        
Prijs € 19,95
Vanaf 12 jaar
Uitgeverij de Banier
ISBN 9789033606892

Door Nicoline Platschorre