Afbeelding
Foto: pr

Expositie 'Vrede en alle goed'

SOMMELSDIJK - De expositie van werken over Franciscus door Niels Snoek is te zien van 5 juli t/m 2 september 2015 in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

Met een paus die zich naar hem heeft genoemd werd het, volgens de kunstenaar, weer eens tijd voor een (vernieuwde) expositie over Franciscus. Net zoals de paus nu was Franciscus in zijn tijd omstreden. Hij kreeg veel volgelingen, maar er waren ook mensen die hem niet begrepen. Vandaag de dag is het niet anders. Toch is Franciscus ook voor veel mensen een inspiratiebron: eenvoud, consuminderen, helpen van mensen die het moeilijk hebben, weten van het een geheel zijn met de ons omringende natuur.
Het is 16 jaar geleden dat Niels Snoek al eens eerder met een serie over Franciscus in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk exposeerde.
Sinds 1999 maakt hij werken over Franciscus waarmee hij al op vele plaatsen heeft geƫxposeerd o.a. in Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Roermond, Roosendaal, Baarn, Steenwijk, IJmuiden en Leiden. Hij maakte een reis naar Assisi om in de voetsporen van Franciscus te lopen en de kleuren van het landschap te onderzoeken. Ook schrijft hij gedichten bij zijn werken. Een aantal hiervan is te lezen in het boekje dat bij deze tentoonstelling is gemaakt.
U bent van harte welkom op deze expositie na de kerkdienst op zondag (5-7, 19-7, 2-8 en 16-8, vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.