Fietstocht Holland op z'n mooist

TIENGEMETEN - Maak een heerlijke fietstocht over Tiengemeten, het laatste echte eiland van Zuidwest Nederland. Op zaterdag 18 juli organiseert Natuurmonumenten een speciale fietstocht, die in het teken staan van de Haagse/Dordtse expositie 'Holland op z'n mooist'. Aanmelden kan via www.nm.nl/agenda.

Samen met een gids fietsen de deelnemers langs bloemrijke akkertjes, moeras vol vogels en uitgestrekte ruige getijdennatuur. De prachtige historische boerderijen aan de noordkant van het eiland sieren het afwisselende landschap en vormen de stille getuigen van een rijke cultuurhistorie. De gids kan je er alles over vertellen. Vanaf de Vliedberg midden op het eiland, heb je uitzicht over het weidse landschap van Tiengemeten. Wolken lijken het water te raken. Als in een schilderij van de landschapsschilder Willem Roelofs van de Haagse School.

Tentoonstelling

Het Dordrechts Museum en het Gemeentemuseum Den Haag werken samen met Natuurmonumenten. Het resultaat is 'Holland op z'n mooist', een unieke wisselwerking tussen cultuur en natuur. Je kunt kunstwerken op zaal bewonderen én op excursie in de natuur die de Haagse School zo mooi in beeld heeft gebracht. De bezoekers van het museum worden uitgenodigd om wandel- en fietstochten te maken in de natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Aanmelden

Wie mee wil met de fietstocht dient zich aan te melden. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De pont naar Tiengemeten vertrekt om 10.00 uur vanaf Nieuwendijk (routebeschrijving en online kaartverkoop op de website). Even na 14.00 uur varen we terug. De kosten van de excursie zijn € 5,00 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 8,00 en kinderen tot en met 12 jaar betalen resp. € 4,00 en € 7,00. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.