Caroline Aarnoudse
Caroline Aarnoudse Foto:

Oost west, maar thuis het allerbest!

Het was fantastisch en vreselijk. Men neme een jongerenreis met 20 deelnemers en reist in busjes af naar Zuid-Frankrijk. Men neme wat luidruchtige lui en een ongeduldige campingbaas en men wordt van de camping gestuurd. Opdracht: in een avondje tijd slaapplaats zoeken voor 20 jongeren die de wereld nog moeten ontdekken. 's Nachts zorgt men voor autopech waardoor men gedwongen extra lang van de Middellandse zee geniet. Men komt midden in de nacht aan op de camping, besluit een douche te nemen waarbij er geen lampen meer branden. Dus hangt men een zaklamp aan een spijker die tijdens het inzepen uitgaat. Men slaapt op een luchtbed zonder kussen (vergeten) Met per persoon 1 bij 2 meter ruimte, inclusief bagage.

Verder wordt men 's nachts opgezocht door grote, harige spinnen die over je benen kruipen en je slaapzak lekker warm vinden of de taaiheid van je huid uitproberen. Ook muggen steken, prikken en bijten er op los wat voor menig krabpartij zorgt. Het ontbijt bestaat uit vers (!!!) stokbrood, aangevuld met paté uit een blikje of kaas die gesmolten is in de elektrische koelbox die niet meer koel is. Aan het einde belandt men in Parijs waarbij de metro stuk is, en het toch al gehavende groepje mensen door de stad heen strompelt op weg naar dat prachtige, verroeste, boven-de-stad-uitstekende-kunstwerk.

Uiteindelijk arriveert men gebruind, verbrand, gehavend en vermoeid aan in Nederland. En dan? We hebben een douche met warm water! En een kussen om op te slapen! Lichtknopjes! Horren voor de ramen! Kaas uit de koelkast! Een boterham met hagelslag! Hoeraaa! Het doel van de vakantie is bereikt: Oost west, maar thuis het allerbest!