Een Japanse zwaardvechter klieft het toegangslint. Wethouder Tollenaar, eigenaar Pieter van der Kruk en projectontwikkelaar Zeelenberg kijken aandacht toe. Foto Wim van Vossen Fotografie.
Een Japanse zwaardvechter klieft het toegangslint. Wethouder Tollenaar, eigenaar Pieter van der Kruk en projectontwikkelaar Zeelenberg kijken aandacht toe. Foto Wim van Vossen Fotografie. Foto: Adri van der Laan

Vernieuwing toeristisch product is de kern van de vooruitgang

OUDDORP – Onder grote belangstelling is woensdagavond het restaurantYoume (You and Me) aan de Stationsweg in Ouddorp geopend. Dit gebeurde op spectaculaire wijze met een demonstratie van Japans zwaardvechten en presentative van verdedigingstechnieken, gevolgd door een feestelijke toespraak van wethouder Frans Tollenaar namens de gemeente Goeree-Overflakkee. Pieter van der Kruk, aan de Erasmus Universiteit afgestudeerde bedrijfskundige en al enkele Jaren mede eigenaar van beachclub 't Gorsje, vond de tijd rijp voor een volgende stap: De Japans-Aziatische keuken. Samen met Henk van der Kruk, ook mede eigenaar van de beachclub, beachevents Zeeland en Kitesurfcentrum Brouwersdam, is hij enthousiast deze uitdaging aangegaan.

Door Jaap Ruizeveld

Tollenaar feliciteerde de jeugdige ondernemer. Vernieuwing van het toeristisch product is de kern van de vooruitgang. Veel ondernemers zijn bereid te investeren en daarom bruist het van activiteit rond Ouddorp en ook op andere locaties op het eiland. Dit restaurant is een toevoeging van een palet aan culinaire beleving die past bij de badplaats Ouddorp. Een aanwinst voor toeristen, recreanten en voor de bewoners van ons eiland. Tollenaar haalde de woorden aan van de eigenaar die zei dat het avontuur dat hier met dit restaurant wordt aangegaan in feite een droom is die nu uitkomt. Met een toespeling zei hij : De bekende Amerikaanse schrijver Napoleon Hill zei dat een doel een droom is met een deadline. Een droom is in het Japans: Yumi.

Ontwikkelingen

De wethouder greep de gelegenheid aan om diverse ontwikkelingen op de Kop van het eiland te benoemen. Ouddorp Duin, Ouddorp Bad, Brouwerseiland, het ecohotel, uitbreiding van Port Zélande en van het RTM-museum. Waar vind je in Nederland zoveel ontwikkelingen zo dichtbij elkaar?. "Kansen zijn als bussen", zei Tollenaar. Er stopt er altijd wel een. Dan moet je instappen. Dat heeft deze jeugdige eigenaar Pieter van der Kruk gedaan. Een juist moment in het licht van al de genoemde activiteiten. Proficiat.

Woordspeling

Natuurlijk is de naam Youme een bewuste woordspeling van You and Me, jij en ik, geeft de eigenaar aan. Het samen zijn, samen eten is voor ons de kernwaarde van het restaurant waarbij de kwaliteit voorop staat. De menukaart bestaat uit ruim 60 gerechten om samen te delen. Een bijzonder plekje op de kaart is ingeruimt voor local heroes. Ura maki met Stellendamse garnaal, nigari met zeebaars en Zeeuwse mosselen in Thai red currysaus. Daarnaast worden ook steak, seafood en grill gerechten geserveerd. Het restaurant aan de Stationsweg in Ouddorp is in juli en augustus vanaf 11.00 uur geopend.