Afbeelding
Foto: pm

Trots op de geslaagde 'Trots op dag'!

MIDDELHARNIS - Heel hard klonk het applaus voor alle leerlingen op het Praktijkonderwijs van de CSG Prins Maurits: men is ontzettend trots op de dingen die deze leerlingen allemaal laten zien.

Donderdag 18 juni werd er op het Praktijkonderwijs groot feest gevierd. Leerlingen, ouders, docenten en andere belangstellenden waren aanwezig om met elkaar te laten zien dat ze ontzettend trots zijn op de leerlingen die op het Praktijkonderwijs zitten. Er wordt helaas te vaak gehoord dat deze leerlingen onvoldoende trots zijn op wat ze kunnen. Op deze dag werd duidelijk dat dit helemaal niet nodig is, omdat iedereen zijn eigen dingen heeft waar je trots op mag zijn.

Dweilband

De dag werd geopend met een hoop kabaal en dat is zeker gelukt. Rond de klok van 13.00 uur marcheerden een zestal muzikanten van een dweilband, waaronder een oud-leerling, de aula binnen. Nadat zij wat gespeeld hadden werd de dag geopend met een toespraak waarin duidelijk werd verteld waarom deze dag georganiseerd werd. Daarbij werd ook een filmpje getoond van experts op het gebied van het Praktijkonderwijs. Oud-leerlingen vertellen daarin wat ze allemaal bereikt hebben nadat dat ze de school verlaten hebben. Zij willen daarmee alle leerlingen een hart onder de riem steken dat ze trots op zichzelf mogen zijn.

Vervolgens vertrok men in verschillende groepen naar de locaties van de sectoren. Op deze locaties mochten de ouders van leerlingen en de leerlingen zelf meedoen met de vakvaardigheden. De leerlingen konden op deze manier aan hun ouders laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Uit vele reacties is gebleken dat ouders trots zijn op de manier waarop hun kinderen aan het werk gaan.

Vakwerkplein

Tijdens het 'Happy Hour' kon iedereen onder het genot van een hapje en drankje een aantal tentoonstellingen bekijken. Zo was het plein omgetoverd tot een 'vakwerkplein'. Iedere sector kon laten zien wat voor vakwerk er geleverd wordt door de leerlingen. Ook was er een zithoekje gemaakt, waar men kon genieten van de zon die deze dag gelukkig ook aanwezig was. In de aula kon men verschillende posters bekijken die door de leerlingen en docenten gemaakt zijn. Daarop hebben zij laten zien waar ze trots op zijn. Ook was er een lokaal waarin de leerlingen hun hobby mochten laten zien. Zo stonden er een crossmotor, een zelfgemaakte taart en een hockey-uitrusting uitgestald.

In een ander lokaal klonken vrolijke klanken van leerlingen die muziek maakten en er was zelfs een leerling die het aandurfde om door de microfoon een lied te zingen.

Na dit alles werd er genoten van een heerlijk buffet: salades, broodjes en warme gerechten. Verschillende leerlingen hebben hier hun medewerking aan verleend en mogen zeker trots zijn op wat ze gemaakt hebben.

Nadat de magen gevuld waren, was het tijd voor het laatste onderdeel van deze dag. De verschillende sectoren hadden Skills gekozen die telkens twee leerlingen in verschillende rondes tegen elkaar uit mochten voeren. Bij deze Skills moesten de leerlingen laten zien wat ze kunnen, binnen een tijd van 10 minuten. Er werden, onder luide aanmoedigende klanken van het publiek, cadeautjes feestelijk ingepakt, snel en recht hout gezaagd, buxussen in vorm gesnoeid en bij zorg volgens de regels een bed opgemaakt. Na een spannende strijd en dus een moeilijke keuze voor de jury, kregen de winnaars een beker uitgereikt. Daarna was het tijd om deze mooie dag af te sluiten met een heel groot applaus voor alle leerlingen van het Praktijkonderwijs, omdat zij moeten weten dat iedereen ontzettend trots op hen is!

Op Facebook en via de mail zijn er van ouders en andere belangstellenden leuke berichten ontvangen. 'We zijn blij en dankbaar dat het allemaal zo goed verlopen is. We willen nogmaals iedereen hartelijk bedanken die aanwezig was om deze dag tot een geslaagde feestdag te maken. Op deze manier hebben wij kunnen laten zien dat we trots zijn op alles wat de leerlingen uit zichzelf halen en daarmee aan hun 'dromen' kunnen werken'.

Afbeelding