Afbeelding
Foto: pr

Bijeenkomst lotgenotencontact MS

GOEREE-OVERFLAKKEE - Multiple Sclerose (MS) is een auto-immuunziekte. Kenmerk van auto-immuunziekten is dat het immuunsysteem (het afweersysteem van het lichaam tegen virussen, bacteriƫn en infecties) eigenlijk iets te goed werkt.

Door Multiple Sclerose raakt het centraal zenuwstelsel, dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, beschadigd en het beschermlaagje van zenuwuitlopers (myeline) wordt aangetast. Hierdoor kunnen verlammingsverschijnselen ontstaan. Het juiste medicijn om MS de das om te doen is helaas nog niet voorhanden. Wel zijn er middelen om in sommige gevallen de ziekte te remmen en manieren om de met de beperkingen van MS beter om te gaan.
Het lotgenotencontact MS Goeree Overflakkee komt binnenkort weer bijeen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met MS, mantelzorgers of voor mensen die te maken hebben met iemand die MS heeft. Het doel van de bijeenkomsten is om informatie over deze ziekte met elkaar te delen. Ook is er bij een bijeenkomst vaak iemand aanwezig die iets over een thema rondom MS kan vertellen. Op dinsdag 30 juni a.s. is het thema MS en incontinentie. Er zijn twee specialisten uitgenodigd die iets over dit onderwerp in relatie met MS kunnen vertellen. De bijeenkomst wordt gehouden in Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk, van 14.00 tot 16.00 uur. Na de pauze is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Graag van te voren aangeven als u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn. Dat kan via facebook en email: m.vermeulen592@upcmail.nl of https://www.facebook.com/msvereniginggoereeoverflakkee.
Zie voor meer informatie www.msvereniging.nl/zeeland.