Terwijl waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker de toegangspoort liet sluiten, trok het hek een zeil weg van het informatiebord bij de ingang van het bedrijvenpark. Foto's: Hans Villerius
Terwijl waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker de toegangspoort liet sluiten, trok het hek een zeil weg van het informatiebord bij de ingang van het bedrijvenpark. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Beveiligingssysteem voor bedrijvenpark Oostflakkee

OUDE-TONGE – Een stap voorwaarts in de ontwikkeling van Bedrijvenpark Oostflakkee was vorige week donderdag 18 juni de ingebruikstelling van een beveiligingssysteem voor het park. Een systeem dat gericht is op inbraakpreventie en dat gerealiseerd werd in goede samenwerking tussen de bedrijven en de gemeente.

Door Hans Villerius

"Het beveiligingssysteem dat we zo dadelijk in gebruik gaan nemen voegt toe aan dit mooiste bedrijvenpark van het eiland", zo gaf projectmanager Fred Vlasblom van Bedrijvenpark Oostflakkee vorige week aan tijdens een korte bijeenkomst in het bedrijfsgebouw van Colors at home Kroon, aan de Energiebaan. "Het is de eerste stap op weg naar het behalen van het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen." En parkmanager Johan Koedood gaf uitleg over de werking van het beveiligingssysteem.

Preventie

"Het park heeft slechts één hoofdtoegang, die 's nachts en in het weekend automatisch wordt afgesloten met schuifpoorten. Al het inkomende en uitgaande verkeer wordt hier gemonitord en de kentekens worden geregistreerd, met camera's die met infrarood zijn uitgerust", legde Koedood uit. "Het systeem is gericht op preventie door het voor criminelen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om op dit bedrijvenpark hun slag te slaan. Zo is het park rondom voorzien van hekwerk en greppels, zodat het buiten de hoofdingang om niet mogelijk is om met auto's of 4x4 voertuigen het terrein op te komen. Daarnaast zijn ook op andere strategische plekken beveiligingscamera's opgesteld."
Het is de bedoeling de komende jaren de beveiliging stapsgewijs uit te breiden. Zo zijn de schuifpoorten geschikt om op afstand te openen en te sluiten. Daarnaast is het mogelijk – als ook de beveiligingssystemen zijn gekoppeld van de bedrijven die op het park zijn gevestigd – om de poorten te sluiten zodra zich een alarmmelding voordoet. Bovendien kunnen straks ook de verschillende beveiligingssystemen elders op het eiland aan elkaar worden gekoppeld, zo vertelde Koedood.

Partner

Ook waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker was aanwezig. Hij was uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten en liet weten het gerealiseerde beveiligingssysteem "een prima eerste stap" te vinden om tot "volledige veiligheid" te komen. "De gemeente heeft hier ook geld in gestoken, want als gemeente ben je partner van de ondernemers en dan moet je samen optrekken, ook in het kijken naar waar ondernemers behoefte aan hebben, willen ze zich hier vestigen. Daarbij gaat het om meer dan beveiliging alleen, of dat het er hier mooi uitziet. Ook hoe je als gemeente met de ondernemers aan tafel zit, is van belang. En dat het niet alleen bij mooie woorden blijft, maar het ook tot daden komt. Wij zijn nog lang niet klaar met de samenwerking!", zo sprak Lokker.
Met een druk op de knop, buiten bij het toegangshek, verrichtte hij de openingshandeling, waarbij hij de toegangspoort niet opende maar juist dicht deed. Want het dichtschuivende hek trok meteen een zeil weg van het informatiebord dat hier is opgesteld en dat bezoekers laat weten dat Bedrijvenpark Oostflakkee een bewaakt en beveiligd terrein is.

Afbeelding