De scheidende derdejaarsstudenten hebben hun certificaat ontvangen. Foto: Hans Villerius
De scheidende derdejaarsstudenten hebben hun certificaat ontvangen. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Twaalf TVG studenten behalen derdejaars certificaat

MIDDELHARNIS – Van de cursus Theologische Vorming gemeenteleden (TVG) die o.a. in Middelharnis wordt gegeven, hebben de derdejaarsstudenten zaterdag 20 juni het certificaat uitgereikt gekregen. Vijf cursisten van Goeree-Overflakkee, drie van het eiland Tholen, drie uit de Hoekse Waard en één van Zuid Beveland. Ze kregen hun certificaat uitgereikt door de cursusleider, ds. T.W. van Bennekom, op de locatie waar ze drie jaar lang de cursus volgden: verenigingsgebouw De Hoeksteen te Middelharnis.

Door Hans Villerius

De cursus TVG is een driejarige cursus, bestaande uit 21 lessen, die van september tot en met juni op zaterdagmorgen worden gegeven. Een vooropleiding om de cursus te volgen is niet nodig. Wel is het mogelijk om na de cursus TVG de Studium Generale (SG) te beginnen, die een verdieping vormt van de TVG. Beide cursussen gaan uit van de Gereformeerde Bond in de Hervormde gemeenten binnen de PKN.
Sinds 2004 was ds. T.W. van Bennekom cursusleider, maar in verband met zijn leeftijd (70) heeft hij die functie nu neergelegd. Wel blijft hij als docent aan de cursus verbonden. Ds. A.L. Molenaar te Yerseke heeft het leiderschap overgenomen. Andere docenten zijn ds. P. van der Kraan te Arnemuiden, ds. M.A. Post te Stavenisse, ds. M.M. van Campen te Rotterdam en ds. T.W.H. van der Heijden te Dirksland.
Momenteel volgen 45 studenten de cursus TVG en 31 studenten de SG. Ze komen van de Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid Beveland en Walcheren. Twaalf van hen rondden dit jaar de cursus TVG af en mochten het certificaat in ontvangst nemen. Het zijn Els op den Brouw-Bijl te St. Maartensdijk, Nel Jongeneel te Nieuwe-Tonge, Annemieke Klepper-Wolfert te Dirksland, Pieter Mallegrom te Oud-Beijerland, Dick Paul te Middelharnis, Coby van der Slikke-Klaasse te Poortvliet, Ewout Tanis te Goedereede, Annet Tanis-Roon te Goedereede, Eva Veldhuijzen-Stolk te Puttershoek, Wim Vernooij te Yerseke, Arno Wouterse te Oud-Beijerland en Matthé van Zielst te Tholen.
Bij de uitreiking waren naast ds. Van Bennekom ook ds. Molenaar en ds. J.Th. Pronk te Sirjansland aanwezig. Ds. Molenaar sprak de scheidende cursusleider toe en bedankte hem voor zijn inzet en toewijding in de afgelopen jaren. Ook één van de cursisten, Dick Paul, sprak ds. Van Bennekom en de aanwezige docenten toe. Hij bedankte hij hen voor de boeiende lessen die ze mochten ontvangen.

Meer informatie over de cursus is te vinden op www.cursustvgmiddelharnis.nl.