Afbeelding
Foto: pr

Literair Café

OUDE-TONGE - De Reizende Dichters organiseren voor de derde keer dit jaar een Literair Café in de Galerie van Kunstplus in Oude Tonge. Gastschrijvers zijn dit keer o.a. Nel Saarloos uit Oude Tonge en Els van Wageningen uit Dirksland. De Troubabrours, o.a. de 'huismuzikanten' van PolderPoëzie uit Brielle, zorgen voor muziek en poëzie. Het trio bestaat uit Frans Lodewijk, Marcus Mulder en Marcel Vaandrager.

Van de leden van Kunstplus vertelt deze keer Joep Luyckx over zijn werk. Ook wordt het 31e nummer van o-o-go, het tijdschrift van De Reizende Dichters gepresenteerd. Op verzoek van Nadine Moerenhout, die op de cover staat en waarmee de redactie een interview heeft gehouden, hebben de dichters gedichten gemaakt over het thema 'toneel'. Ook is er een gedeelte van het nieuwe boek van Joost Visbeen in opgenomen.
Van het dichterscollectief zelf lezen op deze middag o.a. Frouke Bienefelt, Greta Lugtmeier en Nadine Moerenhout en er is dit keer ook weer een Open Podium. De presentatie van deze middag is in handen van Herman Maas.

Het programma duurt van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. De Galerie van Kunstplus is te vinden in de Dabbestraat 40 in Oude Tonge.


Urker Mannen presenteren DVD

GORINCHEM - Twaalf mannen in traditionele Urker kleding zingen in prachtige kerken, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans. Ze brengen het nieuwe repertoire ten gehore dat onlangs werd opgenomen voor hun nieuwe DVD 'Geloof, hoop en liefde'

Het is indrukwekkend hoe de mannen van de Urker MANS Formatie met hun stoere stemmen de grootste kerken kunnen vullen, maar ook op gevoelige wijze kunnen zingen over het heimwee van de vissers op zee. De Urkers verrassen met een breed repertoire. Op deze DVD gaat het om liederen als: 'Liefde (Perhaps love), Keerpunt, Rots der Eeuwen, Santo en Where no one stands alone'

Bijzonder is daarbij dat de mannen elk een of meerdere solo's vertolken, waardoor hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. De meesten zingen van jongs af aan onder professionele leiding en enkelen zijn beroepszangers. De gedreven dirigent Martin Mans smeedt deze krachtige stemmen tot een eenheid. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die aan de zangers worden gesteld, is er tijdens de concerten sprake van een ongedwongen sfeer, waardoor het bezoeken van een concert van de Urker MANS Formatie garant staat voor een avond ontspannen genieten.

Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge talent Mark Brandwijk. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgenson bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool.

De nieuwe DVD 'Geloof, hoop en liefde' bestaat uit fragmenten van concerten en exclusieve beelden van Urk.

Datum: woensdag 8 juli; Aanvang:19.30 uur; Grote Kerk, Groenmarkt 7, Gorinchem

Toegang: € 17,50. Online en bij reservering € 16,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.                ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-.

Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.