Dit kiekte onze fotograaf 45 jaar geleden
Dit kiekte onze fotograaf 45 jaar geleden Foto: Archief

Garage v. d. Sluijs, Den Bommel in prachtig nieuw bedrijfspand

Toen na de gemeentelijke herindeling in 1966 ettelijke gemeentehuizen op Flakkee verkocht moesten worden was de voornaamste wens van de gemeenteraden dat de te verkopen gebouwen opnieuw een representatieve bestemming zouden krijgen. Jl. vrijdag is het voormalige gemeentehuis van Den Bommel officieel haar nieuwe bestaan begonnen en de raadsleden van Oostflakkee behoeven niet ontevreden te zijn. Garage Van der Sluijs betrok het pand als woonhuis, showroom en garagebedrijf.

Uitersten

Daarmee is heer M.A. van der Sluijs met zijn bedrag qua ruimte en outillage van het ene in het andere uiterste gevallen. Toen hij in 1958 een eigen garagebedrijf begon, na een aantal jaren monteur bij een tweetal garagebedrijven te zijn geweest, vestigde hij zich in het pand aan de Oostdijk, waar geen ruimte aanwezig was om de vleugels wat wijder uit te slaan. Toch weerhield dat ruimtegebrek dhr. Van der Sluijs er niet van een belangrijk beter cachet aan zijn zaak te geven door in 1967 het dealerschap van de Audi automobielen op zich te nemen en hij deed met dat met succes!

Up-to-date

Audi breidde haar programma sterk uit en kwam met een prachtige serie personenwagens en garage Van der Sluijs paste ook haar accommodatie aan. Thans staat een up-to-date garage gereed om de Audi rijder van alle gewenste service te kunnen voorzien. Trots is dhr. Van der Sluijs op de vooruitgang in zijn bedrijf en een hoger productiecijfer van de Audi fabrieken mag hij ook de zijne noemen.
Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar maar liefst 40% meer Audi's aan de man gebracht en de belangstelling laat zich ook op Flakkee gelden. Vrijdag en zaterdag bleek dat duidelijk toen de deuren voor het eerst opengingen en door de aanwezigen Audi station- en personenwagens konden worden bezichtigd.

Veel bekijks

Vooral de Audi 100 serie heeft – terecht – veel bekijks gehad. Daarin zijn 3 populaire types, de 100, de 100 S en de 100 LD, de laatste met automatische transmissie. Deze wagens zijn temeer populair omdat zij t.o.v. klassegenoten van andere merken een voordelig prijsverschil van enkele duizenden guldens hebben.
In het vroegere gemeentehuis, waar jarenlang belangrijke beslissingen werden genomen, zullen opnieuw beslissingen vallen over de aankoop van een nieuwe wagen. De keuze daarvan dient weloverwogen te geschieden en veelal gebeurt dat ook.
Kijk bij Van der Sluijs in de vroegere burgemeesterskamer, nu de showroom, eens rond. Wie zich een Audi kan permitteren, de prijzen lopen vanaf plm. 9000 tot 13.000 gulden, zal daar zijn keus best kunnen maken. Een hartelijke gelukwens aan de fam. Van der Sluijs.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van dinsdag 30 juni 1970.