De truckrun vertrekt uit Goedereede. Foto: Anne-Marie Vermaat
De truckrun vertrekt uit Goedereede. Foto: Anne-Marie Vermaat Foto: Anne-Marie Vermaat

Succesvolle Truckrun maakte velen blij

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 20 juni vroeg in de morgen kwamen in Middelharnis 196 chauffeurs aan om de bewoners van Hernesseroord op te halen voor de 27ste truckrun. Na maanden van uitkijken naar dit evenement door de bewoners en de chauffeurs, kon de rit dan eindelijk weer van start. De dames en heren chauffeurs, die graag hun vrije zaterdag opofferen om deze dag voor deze mensen mogelijk te maken. En niet alleen de chauffeurs, maar ook de andere vrijwilligers, verkeersbegeleiders, begeleiders van bewoners, mensen welke lunch verzorgen en ga zo maar door.

Dankbaar is de organiserende chauffeursvereniging Flakkee dat alles weer goed gegaan is deze dag. Natuurlijk zijn er altijd zaken welke beter zouden kunnen. Zelfs na zoveel jaar nog. Ook is men blij met de medewerking van veel mensen, de transportbedrijven en sponsoren.

De rit

Onderweg waren wederom weer heel veel mensen aan het zwaaien en meegenieten van al de vrolijke bewoners in de trucks en bussen. Het levert ook altijd een warm gevoel op als je het geluk op de gezichten ziet. Om dit alles in goede banen te leiden, zijn er een aantal politiewagens op pad en is er een grote groep verkeersregelaars actief om het verkeer veilig af te wikkelen. Nadat de rit 's morgens richting Ouddorp ging en weer een klein stukje terug richting Stellendam, werden de lunchpakketten, slaatjes, koffie en melk door iedere deelnemer aan de truckrun smakelijk verorberd. Met een goed gevulde maag ging het daarna terug richting Middelharnis.

Bedankt.

Rond 16.00 uur waren de voertuigen terug op Hernesseroord en kregen de gasten in de trucks nog een zakje met allerlei leuke dingen en versnaperingen aangeboden als herinnering aan deze mooie dag. Voor de chauffeurs en de vrijwilligers was er nog een hapje en een drankje. Namens Zuidwester werden de chauffeurs, de transportbedrijven, de sponsoren, de verkeersbegeleiders, de politie en het bestuur van de chauffeursvereniging en alle andere vrijwilligers toegesproken door de heer Ronald Plomp, doelgroep manager op Hernesseroord.

De heer Plomp, sinds een half jaar werkzaam op Hernesseroord, begon zijn toespraak dat hij nog nooit van een Truckrun had gehoord voor hij op Hernesseroord kwam te werken. "Maar afgaand op de enthousiaste verhalen van de bewoners, kon het niet anders dat ik langzaam een beeld begon te vormen van de truckrun", zo vertelde hij. "Deze dag betekent echt heel veel voor onze bewoners, voor sommigen is het echt de mooiste dag van het jaar".

"Na afloop van deze dag wil ik dan ook van de zijde van de cliënten en de organisatie Zuidwester onze welgemeende dank uitspreken voor deze dag, het is hartverwarmend dit te zien. Ook vind ik het heel bijzonder", aldus opnieuw de heer Plomp, "in een tijd waarin het lijkt dat de maatschappij steeds meer "ik gericht" is, er zoveel mensen zoveel energie steken in de organisatie van een dergelijk evenement en natuurlijk ook de chauffeurs, waarvan er vele wellicht gisteravond laat thuis waren en misschien zondagavond of maandag vroeg alweer op pad gaan toch deze zaterdag voor de bewoners kiezen en naar Hernesseroord komen voor een dag truckrun. Ik ben er stil van. Graag wil ik dan ook mijn dank uitspreken naar alle chauffeurs, de transportbedrijven, de sponsoren en de organisatie".
Als blijk van waardering had de heer Plomp voor Koos de Jong, de voorzitter van de chauffeursvereniging, symbolisch voor alle chauffeurs en voor de organisatoren, André Lodder, Wim Vroegindeweij en Ad Hameete een presentje om op een later tijdstip van te genieten.

Ronald Plomp beëindigde zijn dankwoord met de wens dat er volgend jaar weer een Truckrun zal zijn, want natuurlijk hopen de bewoners ook een volgend jaar weer mee te mogen gaan.