Locatie op Goudsmine, mogelijkheid voor aanleg parkeergelegenheid.
Locatie op Goudsmine, mogelijkheid voor aanleg parkeergelegenheid. Locatie op Goudsmine, mogelijkheid voor aanleg parkeergelegenheid.

Beslissing over Verkeersplan Ouddorp 2 uitgesteld tot juli

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het Verkeerscirculatieplan Ouddorp 2 was donderdagavond op de agenda dan wel in de besluitvormende fase opgenomen, dat hield niet in dat er op dit dossier dan ook de hamerslag viel. Dat kwam enerzijds omdat enkele raadsvragen uit vorige ronden nog niet door het college waren beantwoord. En anderzijds en wellicht met meer gewicht in de schaal, was er een recente brief van de OVO (Ondernemersvereniging Ouddorp) met als bijlagen de uitkomsten van de toegezegde enquête onder de niet-leden van de OVO en van betrokken bewoners, alsmede de door hen gemaakte opmerkingen. Voeg daar aan toe dat diverse individuele ondernemers ook nog zienswijzen hadden ingediend en het was duidelijk: Het dossier werd van de agenda gehaald en de besluitvorming opnieuw verdaagd tot de laatste vergadering voor het zomerreces, op donderdag 9 juli.

Door Jaap Ruizeveld

In de brief van de OVO wordt het vertrouwen uitgesproken dat de aanvullende informatie uit het onderzoek mede leidt tot een weloverwogen beslissing. In de komende drie weken is er nu tijd om alles goed op de rol te zetten. De OVO blijft overigens op het standpunt staan dat eerst voor extra parkeergelegenheid moet worden gezorgd nabij het dorpscentrum alvorens dat het deel van het VCP dat betrekking heeft op de Ring uitgevoerd wordt. Dit betreft de gedeeltelijke afsluiting van de Weststraat en de afsluiting van de Boompjes gedurende de periode van eind maart tot begin oktober.

Weerstand

Uit de enquête blijkt dat er heel veel weerstand is tegen het omdraaien van de rijrichting op de Achterweg en tevens dat nagenoeg alle ondervraagden de visie van de OVO ondersteunen dat de parkeeroplossing gevonden kan worden door het benutten van grond op de locatie Goudsmine.(Juist deze week werd de begroeiing op dit terrein verwijderd en dan blijkt de grootte van deze eventuele parkeermogelijkheid). Van de 56 uitgezette enquêteformulieren kwamen er 28 ingevuld retour. Een score van 50%.