Presentatie CD Mannenzang GO 2015

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdag 26 juni 2015 presenteert de Stichting MZGO (Mannenzang Goeree-Overflakkee) de nieuwe CD, die op 16 mei is opgenomen.

Het in 2014 door dirigent Corné de Geus gelanceerde en in Nederland unieke concept van een tweestemmig mannenkoor, ongeveer gelijkelijk opgedeeld in een sectie mannen die de bovenstem zingt en een sectie die de melodie zingt en daarmee als steun voor de gastzangers kan dienen, bleek een zodanig kwalitatief succes dat hiervoor ook in 2015 gekozen is. Vele zangers uit de Bovenstemgroep met een melodiepartij hebben aan de CD-opname meegewerkt, maar ook mannen die op projectbasis aan een zevental repetities voor de Mannenzangavond 2015 hebben deelgenomen en de gastzangers die jaarlijks op de opnameavond de melodie meezingen leverden hun waardevolle aandeel.
Onder deskundige en enthousiaste leiding van Corné en met orgelbegeleiding door Cees het Jonk en Rik van der Veer is zo het juweeltje ontstaan dat door HOVO-records uit Elburg werd opgenomen en deze avond gepresenteerd zal gaan worden. De presentatie zal plaatsvinden in de Hervormde kerk aan de Ring in Dirksland en start om 20.00 uur. De leiding van de avond zal in handen zijn van Ds. C. Gielen. Tijdens de avond zal er ook aandacht besteed worden aan het goede doel, de Bond tegen het vloeken, waaraan de organisatie dit jaar een bedrag hoopt over te maken. Tevens zal op de avond een collecte ten bate van deze bond gehouden worden.
De opname van de CD was een gelegenheid waaraan de mannen hun aandeel leverden, maar op de presentatieavond wordt ook gerekend op de dames, jongens en meisjes om de mannen te steunen in de samenzang, waartoe zeker ook gelegenheid is. Zoals in de aankondiging vermeld hoopt deze avond de organist Pieter Heykoop het orgel te bespelen, zowel in de begeleiding van de zang als in een door hem verzorgd orgelsolo.