Afbeelding
Foto: Archief

Gerenommeerd hotelier koopt café "Havenzicht" op het Vingerling

Café "Havenzicht" op het Vingerling te Middelharnis gloort een nieuwe toekomst die al over enkele maanden zal beginnen. Het bedrijf werd gekocht door dhr. A. Wageveld, exploitant van hotel "de Guden Leeuw" te Goedereede. Wie enigermate ingevoerd is in de Flakkeese horecawereld weet dat de naam Wageveld garant staat voor een uitstekend vakmanschap. In zijn hotel te Goedereede heeft dhr. Wageveld dat genoegzaam bewezen, In drie jaar tijds verwierf hij zich een uitstekende reputatie. Ook het huidige café Havenzicht mag daar straks in delen, ze moet alvast maar beginnen haar verleden en zelfs haar naam te vergeten.
Dhr. Wageveld immers mikt op een geheel andere opzet en een geheel ander publiek dan dat slechts het café bezoekt. Met de aankoop van "Havenzicht" bedoelt hij een gelegenheid te scheppen met allure en vooral met sfeer omdat hij als goed hotelier weet dat een bedrijf staat of valt met de sfeer die er heerst. Bij het bepalen van de inrichting zal hij zich laten inspireren door de geschiedenis van de vroegere vissershaven en weldra zullen tal van attributen die daaraan herinneren de wanden sieren. In "de Gouden Leeuw" wacht al een complete stalen duikersuitrusting op een nieuwe functie en een telegraaf uit een scheepsbrug zal straks gehanteerd kunnen worden bij het doen van bestellingen. Ook de meubilering zal in stijl worden gehouden en de verlichting zal het effect nog meer verhogen. Te denken is ook aan een gezellig zitje aan de waterkant waar straks ook het koffiekokertje zal worden geplaatst in de totstandkoming waarvan dhr. Wageveld graag zijn steentje bijdraagt.
Sfeer zal er heersen maar vooral aan de kwaliteit van het geserveerde zal grote aandacht worden besteed, ook dat kan men dhr. Wageveld en zijn personeel toevertrouwen. De nieuwe vestiging zal geen uitgebreid restaurant gaan bevatten, eerder zal de specialiteit bestaan uit snacks, plate-service en vooral ook visgerechten zoals die de Gouden Leeuw in de regio beroemd hebben gemaakt.
De heer Wageveld gaat er, direct wanneer de fam. Smit de woning verlaten zal hebben, aan beginnen. Aan het exterieur zal het nodige worden opgeknapt en de ruime zaal boven zal als een visitekaartje in orde worden gebracht. Wie daar straks te gast is kan naar verkiezing uitzien richting Havenhoofd en naar de richting van het dorp, maar beide beelden zullen dat van het water en de haven tonen. Wie daar zit, zit op het allermooiste plekje van Middelharnis. Dhr. Wageveld heeft met de uitspraak niets teveel gezegd. Daarom zal ook het koffiekokertje daar komen....!

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 16 juni 1970.