Open dag Landgoed de Peerdegaerdt

STRIJEN - Zaterdag 4 juli opent Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen haar poorten voor het publiek. Bezoekers van de Open Dag kunnen de sfeer komen proeven en genieten van alles wat op dit landgoed te beleven is. Middenin de polder De Nieuwe Klem gaat achter deze poorten een onverwachte schoonheid aan natuur en cultuurhistorie schuil. Friese paarden grazen in de boomgaard en de schitterende tuin is een ware lust voor het oog.

Tijdens verschillende workshops maken bezoekers kennis met paardencoaching, grondwerk met paarden, het kweken van eetbare paddenstoelen en een ontspannen snoezelhoek. Kinderen kunnen onder meer terecht voor ponyritjes, het borstelen en verzorgen van pony's, hoefijzers gooien en het maken van insectenhotels. De komende weken worden hier nog een aantal bijzondere workshops aan toegevoegd.

De afgelopen jaren heeft De Peerdegaerdt zich met een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers ontpopt tot een Landgoed Nieuwe Stijl. Zij willen de maatschappelijke bijdrage van De Peerdegaerdt binnen de samenleving in de Hoeksche Waard vergroten. Zo is gestart met een zorg- en activiteitenboerderij, waar mensen met uiteenlopende achtergronden terecht kunnen en zijn speciale arrangementen voor begaafde kinderen ontwikkeld. Ook biedt De Peerdegaerdt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.