Officiële opening van Diektuun

MIDDELHARNIS - Zaterdag 27 juni om 13:00 uur is de officiële openingshandeling van de Diektuun door een delegatie van de voedselbank. Verdere feestelijke activiteiten rondom de opening vinden plaats tussen 12:00-16:00 uur.

De Diektuun is een samenwerking tussen stichting Zijn en Pameijer. In de tuin worden producten verbouwd die naar de voedselbank op Goeree-Overflakkee gaan. Tegelijkertijd is het een belevingstuin die door en met mensen uit alle lagen van de maatschappij een invulling krijgt. Ieder seizoen zal de tuin er anders bijliggen en iedereen is welkom om hieraan een invulling te geven. Niet alleen het tuinieren staat centraal maar juist de unieke beleving van ieder persoonlijk die ingebracht wordt.
De tuin is tevens in ontwikkeling als dagbestedingsproject en het doel is de maatschappelijke groei en de sociale cohesie van het individu in zijn of haar directe omgeving.
Cliënten, vrijwilligers, Stichting Zijn, Pameijer en vele sponsoren helpen dit project mogelijk te maken. Tijdens de opening wordt het sponsorbord onthuld.

Gedurende de middag zal er gezorgd worden voor muziek en hapjes en drankjes. Muzikaal duo Jut & Juul zal akoestische covers van toen en nu ten gehore brengen. Iedereen is van harte welkom tijdens de officiële opening van de Diektuun op 27 juni.