Afbeelding
Foto:

'Girls' maken kennis met opticien en optometrist

MIDDELHARNIS - De dames uit mavo-3 van de Prins Maurits, met natuurkunde in hun pakket, hebben donderdag 21 mei meegedaan met de zogenaamde Girlsday. Dat is een landelijke dag waarop meisjes kennis kunnen maken met technische werkzaamheden in de beroepspraktijk, zodat ze zich goed kunnen oriënteren op hun toekomstmogelijkheden en zien dat techniek niet altijd is wat zij denken dat het is.

Met 34 meisjes werd een bezoek gebracht aan Briedé Optiek BV in Hellevoetsluis. De leerlingen hebben de werkplaats, winkel en de oogmeetruimte bekeken en er is zelfs een netvliesfoto gemaakt. Zo konden ze hun eigen oog aan de binnenkant bekijken. Zelfs een bril mocht gemonteerd worden, maar het leukst was toch het passen van de monturen in de winkel.

Het 1,5 uur durende programma was vol afwisseling en de meiden waren dan ook erg enthousiast. Ze hebben zo een duidelijk beeld gekregen van wat het beroep van opticien en optometrist inhoudt. De leerlingen werden gastvrij onthaald in de winkel en alle werknemers hebben hun best gedaan om de leerlingen te laten zien en horen wat Briedé Optiek BV allemaal doet en wat voor banen er zijn, zeker ook voor dames!