Afbeelding
Foto: Marielle de Visser

Op zoek naar inspiratie

Woensdagavond stapte ik op de fiets, op zoek naar iets. Iets opvallends om deze column mee te vullen. Het scheelde trouwens dat de zon volop scheen, anders was ik waarschijnlijk binnen gebleven om daar in de archieflades van mijn geheugen te zoeken naar een onderwerp dat wacht op een 'stukkie'. Nu pendel ik door het Flakkeese landschap op zoek naar inspiratie.

Al trappend richting Stad valt het me op dat de boeren overal bezig zijn. Het is blijkbaar de perfecte avond om de gewassen te beregenen of te spuiten. Vanaf een rustig landweggetje zie ik een grote groep paarden. Twee staan er steigerend tegenover elkaar en doen een schijngevecht. In Stad zelf gebeurt niet zoveel. Een man wast zijn auto, een klein meisje crost op een driewieler en bij de voetbalvereniging liggen er een paar fietsen op de grond, de rest staat netjes in het rek. Net buiten Stad is er in het weiland een man in de weer om met zijn border collie schapen op te drijven. Dat gaat blijkbaar in het Engels, want ik hoor hem 'Lay down' roepen, de hond gaat direct plat op de grond liggen.

Voor de Bommelstee zitten drie mensen op een bankje er staat een man bij met een hondje aan de lijn. Ze kijken naar het passerende verkeer. Bij de voetbalvereniging staan twee auto's in de berm, bij allebei plakt er aan de achterruit een vlaggetje met V.V. Den Bommel. Over de doorgaande weg rijdt een groen met witte buurtbus, er zit niemand in. Echt een pakkend onderwerp heb ik nog steeds niet, dus door naar Ooltgensplaat.

In Ooltgensplaat scharrelen tien kauwtjes rond op de straat voor het oude Raadhuis. Verder kom ik behalve één auto niemand tegen als ik door het dorp fiets. Even buiten het dorp komen er twee jongens aanfietsen. De grootste van het stel schudt overdreven heen en weer met z'n bovenlijf. De kleinste van de twee moet erom lachen. Ik ook, pas als ze voorbij zijn realiseer ik me dat hij mij nadoet.