Willemien achter het stuur van een Contiki Holland-touringcar. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Willemien achter het stuur van een Contiki Holland-touringcar. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Foto Wim van Vossen Fotografie

Twintigjarige Willemien van Gurp kan als buschauffeuse aan de slag

GOEREE-OVERFLAKKEE – Aan het Volgerblok nummer 30 in Ouddorp hing dinsdag de vlag uit. Er was duidelijk iets te vieren. Willemien van Gurp (20 lentes) was geslaagd voor het bus-praktijkexamen, nadat zij eerder al met succes het uit drie delen bestaande theoretische examen had afgelegd. Niet alleen blijdschap bij Willemien, zeker ook bij moeder Lia van Gurp, die zich trots afvraagt of haar dochter wellicht de jongste buschauffeuse in de regio is.

Door Jaap Ruizeveld

Willemien werkt sinds december 2013 met een 24-uurs contract als administratief medewerker bij de Stellendamse vestiging van Contiki Holland/Atlas Reizen b.v. Als een goede ambassadeur vertelt ze enthousiast over het bedrijf.

Ze oogt gedreven. Is gemotiveerd en ziet toekomstige ontwikkelingen als een uitdaging. Niet zo vreemd dat zij met beide handen het aanbod van haar directeur, Gerco Don, aangreep om naast de administratieve baan een opleiding te volgen voor het bus-examen. "Fantastisch," zegt ze. "dat ik die kans kreeg". Contiki Holland nam zelfs de kosten voor haar rekening. Voor een groot deel volgde zij samen met Michel v.d. Polder (19) uit Giessenburg de opleiding. En met het genoemde positieve resultaat.

Verder ontwikkelen

"Net als ons jonge bedrijf wil ik graag mij zelf verder ontwikkelen. Zeg maar blijven groeien. Dat betekent dat ik mij ga verdiepen in het verbeteren van mijn vaardigheden in de Engelse taal. Daar moet duidelijk nog een stap worden gezet," zegt ze lachend. Nieuwsgierig ziet ze uit naar de komende gebeurtenissen. Het invullen van haar werkzaamheden. Het moment dat zij als chauffeuse voor Contiki Holland wordt ingezet voor dagtochten, rijden naar attractieparken of "op stap" voor lokale activiteiten, zoals voor groepen bij het schoolzwemmen. En met de blik iets verder gericht ook Europees. Bussen ophalen, pick up, drop off noemt ze het. Het kan allemaal nu gebeuren.

Sfeer

Willemien straalt ook realisme uit. Het is op ons kantoor in Stellendam gevarieerd fijn werken. In een enthousiast en spontaan jeugdig team. In 2013 werd ze door een oud-klasgenootje gewezen op het bedrijf Contiki Holland. Dat contact resulteerde in het 24-uurs contract. En van die stap heeft ze beslist geen spijt. Het is toch fantastisch als je directeur je vraagt of je het leuk zou vinden om, naast je administratieve werk, het bus-examen 'er bij te doen'. Die uitdaging laat je natuurlijk niet liggen. Het tekent de sfeer in ons bedrijf, herhaalt Willemien. Op tafel in de woonkamer van Volgerblok 30 ligt tijdens ons gesprek een dik dossier, omvattend de goed verwerkte leerstof voor het theorie-examen. Met uiteraard ook informatie over rij- en rusttijden. Die invulling kom straks in de praktijk, weet ze.

Bedrijf

In 2003 is het toenmalige Vermaat's Autobedrijf/Europa Express uit Hellevoetsluis verder gegaan onder de naam Atlas Reizen b.v., met als handelsnaam Contiki Holland. Het werd onderdeel van de Travelcorporation. In 2005 is Contiki Holland verhuisd naar het bedrijventerrein in Stellendam met een vestiging aan Pampus 1. Contiki Holland/Atlas Reizen b.v. biedt een breed scala van diensten. Van lokale transfers en schoolreisjes tot verzorgde dagtochten en meerdaagse reizen in groepsverband. In samenwerking met partners en lokale agenten biedt het bedrijf in geheel Europa hotels, activiteiten en tickets aan voor toeristische attracties. Het wagenpark is één van de jongste en meest moderne van Nederland en telt 85 touringcars, die zijn voorzien van onder andere wifi, airconditioning en talrijke andere voorzieningen.

Michel v.d. Polder(19) werkt als fulltime chauffeur.