Een hele dag wandelen op Tiengemeten

TIENGEMETEN – Onder leiding van mensen van Natuurmonumenten kan er zaterdag 13 juni een hele dag gewandeld worden op het natuureiland.

"Samen met de vrijwillige boswachter kun je de hele dag genieten van het landschap, de vele vogels en planten van Tiengemeten. Het natuureiland heeft ook een rijke cultuurhistorie. De prachtige boerderijen hebben ieder een eigen verhaal. Daar wandelen we zeker even langs. We wandelen richting de Vliedberg, waar je een mooi uitzicht hebt over het kommoeras van de Weelde en de Wildernis. Onderweg kun je de imposante Schotse hooglanders ontmoeten. De wandeling is ook erg leuk voor kinderen vanaf 12 jaar! Tegen 16.00 uur sluiten we de dag af. De pont vaart terug om 16.10 uur", aldus Natuurmonumenten in de uitnodiging.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie kost € 7,50 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 12,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen resp. € 5,00 en € 7,50. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont (€ 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen, leden ontvangen € 1,- korting


Breicafé Oude Tonge woensdag

OUDE-TONGE - Woensdagavond 10 juni is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 en is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie, thee of fris (kosten € 1,10 per consumptie). Een ervaren handwerkspecialiste is aanwezig en wil je te allen tijde bijstaan met raad en daad. Natuurlijk steekt u ook dingen van elkaar op! Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 64 13 44 of e-mailen naar m.vanderwelle@zijngo.nl.


Bingo 55+ Achthuizen

ACHTHUIZEN - De Plaatselijke Commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 10 juni een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.


High Tea voor 55+

OOLTGENSPLAAT - Op vrijdag 12 juni a.s. is er vanaf 14.00 uur een High Tea in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een High Tea bestaat uit theedrinken met daarbij allerlei lekkere kleine zoete en hartige hapjes. U kunt zich aanmelden voor dinsdag 9 juni a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181, kosten € 10,00. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.