Wilderniswandelen op Tiengemeten

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 6 juni kunnen natuurliefhebbers struinen door de Wildernis van Tiengemeten. Een bijzonder gebied. Niet voor niets heeft de bever dit deel van de Wildernis uitverkoren om zijn burcht te bouwen. In dit deel van Tiengemeten heeft het water van het Haringvliet vrij spel. Kleine, nieuwe kreekjes groeien langzaam uit tot bredere geulen. Met een bootje steken we de kreek over die aan de zuidkant het eiland binnenstroomt. Deelnemers wandelen door een prachtig gebied met ruige getijdennatuur.

De vrijwillige boswachter vertelt tijdens het wandelen van alles over het leven op Tiengemeten. De wandeling start met de pont naar Tiengemeten om 10.00 uur precies en eindigt rond 14.00 uur. Deelnemers kunnen dan aansluitend de pont terug nemen of nog wat langer verblijven op het eiland. Vergeet de verrekijker niet!

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten van de excursie zijn € 7,50 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 12,50 en kinderen tot en met 12 jaar resp. € 7,50 en € 5,-. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont (€ 5,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen, leden ontvangen € 1,- korting). Bespaar tijd en koop je kaartje voor de pont ook alvast online via de website.