De wisselbeker ging naar Alice de Vlugt en Johan Beijer die elk 122 punten hadden.
De wisselbeker ging naar Alice de Vlugt en Johan Beijer die elk 122 punten hadden. Foto: Archief

Twee wisselbekerwinnaars op Jeugdconcours te Melissant

Het jeugdconcours dat zaterdag in Melissant werd gehouden heeft twee – of drie - wisselbekers-winnaars opgeleverd. De zusjes Alice en Nella de Vlugt uit Sommelsdijk en Johan Beijer uit Sommelsdijk maakten zich door hun bijdragen de ontvangst van deze trofee waardig. Het eerste halfjaar zal de trofee huize de Vlugt sieren om het tweede half jaar in het bezit van Johan Beijer te komen. Voor het concours heeft zowel van de zijde van de deelnemers als van de zijde van het publiek een enorme belangstelling bestaan. er waren rond negentig deelnemers…! De jury bestond uit de heren Klip en van Bijnen die ongetwijfeld een vermoeiende dag zullen hebben gehad bij de beoordeling van de prestaties!

Bij die beoordeling waren een zevental factoren van belang. Dat zijn de solistische weergave/samenspel, klankgehalte, zuiverheid en techniek, nuancering/uitspraak rhytmiek, opvatting en algemene indruk. Na gedane arbeid konden de organisatoren en de juryleden verklaren dat er deze middag en avond goed werk geleverd is.

De organisatoren van de Stichting Jeugd en Verenigingsgebouw werden voor hun energie en organisatie hartelijk gecomplimenteerd door burgemeester Bos van Dirksland die met een kennis uit Zuid Afrika een gedeelte van het programma bijwoonde. Het verheugde de burgemeester ook dat het inmiddels befaamd geworden concours zich weer in een toenemende belangstelling heeft mogen verheugen. Aan het eind van de prijsuitreiking, gedaan door burg. Bos, verklaarde dhr. Vogelaar dat de organisatoren een mogelijkheid bezien om in de toekomst het concours zodanig uit te breiden dat er ook een gelegenheid komt voor deelnemers van 17 jaar en ouder. Nadere verklaringen konden dien omtrent nog niet gegeven worden maar de gedachte is in studie.

De prijswinnaars

Aan de prijswinnaars werden bekers en lauwertakjes uitgereikt en op het laatst ook de begeerde wisselbeker die vorig jaar werd behaald door Piet Westhoeve uit Ouddorp. Nu waren de prijswinnaars:

Grote instrumenten groep A (t/m 12 jaar)
3e prijs Wilna van Heemst. Nieuwe Tonge 107 pnt. 2e prijs Marijke de Vos, Sommelsdijk 107 pnt. 1e prijs Ria Grootenboer, Melissant 111 pnt.

Afdeling b:
3e prijs Alice de Vlugt, Sommelsdijk 117 pnt. 3e prijs P. Westhoeve, Ouddorp 117 pnt. 2e prijs Anton Wolfert, Melissant 120 pnt. 1e prijs Johan Beijer, Sommelsdiik 122 pnt.

Kleine instrumenten:

Afdeling a:
2E prijs schoolorkest, Stellendam, 107 pnt. 1e prijs Marja buscop 109 pnt.

Afdeling b:
3e prijs ria van der Spaan, Melissant 109 pnt, 2e prijs Marie van der Pui, Sommelsdijk 111 pnt. 1e rpijs Nelleke Zoon, Sommelsdijk 114 pnt.

Zang:
3e prijs Bert van Seters, Stellendam 108 pnt. 2e prijs Erna de Bakker, Den Bommel 109 pnt. 1e prijs Alice en Nella de Vlugt Sommelsdijk 122 pnt.

Dit artikel stond in Eilanden-Nieuws van 2 juni 1970