Namens de themagroep Rabobank Het Haringvliet overhandigt Bert Kleingeld 
het document met 10 ervaringen en aanbevelingen aan wethouder Gerrit de Jong.
Namens de themagroep Rabobank Het Haringvliet overhandigt Bert Kleingeld het document met 10 ervaringen en aanbevelingen aan wethouder Gerrit de Jong. Foto: Jaap Ruizeveld

Wethouder De Jong neemt 10-punten document in ontvangst

GOEREE-OVERFLAKKEE - "Ik ben blij dat onze burgers, in dit geval leden van de themagroep Rabobank Het Haringvliet, actief mee denken met het beleid van de gemeente en daartoe initiatieven ontplooien. Ervaringen willen delen en suggesties en aanbevelingen aanreiken". Dit zei wethouder Gerrit de Jong woensdagmorgen bij de ontvangst in het gemeentehuis van een deputatie van de themagroep. Woordvoerder Bert Kleingeld overhandigde de portefeuillehouder de resultaten van gespreksronden over het thema 'Langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen'. Een 10-punten dossier waarin ook gerichte vragen over de rol van de gemeente in het snel veranderende sociale domein aan de orde komen. Zoals onze krant berichtte werd in april over de bevindingen en aanbevelingen van de themagroep in Middelharnis een succesvol symposium georganiseerd.

Door Jaap Ruizeveld

Kleingeld stipte enkele headlines aan. De themagroep stelt dat er nog veel stappen gezet moeten worden in het kader van een goede toerusting van de inwoners. Er zijn op ons eiland actieve zorgaanbieders, maar voor de 'doelgroep' in onze participatiemaatschappij blijkt het soms onduidelijk waar zij 'wat' kan halen. "Wij beseffen dat onze inbreng slechts een stap is op een lange weg, die alle betrokken partijen samen moeten gaan om vraagstukken en knelpunten op te lossen en gericht en zorgvuldig af te handelen". Kleingeld schetste het belang dat senioren die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen zelf ook zich inspannen, stappen zetten om een sociaal netwerk te scheppen.

Lees verder op pagina 6