Afbeelding
Foto: PR

Het leven van een Strijder voor Gerechtigheid

ANDIJK - Het boek Strijder voor Gerechtigheid – Het leven van Dirk Jan Groot, pionier van Dorcas, geschreven door journalist/redacteur Huib de Vries (1961), is vanaf 16 mei verkrijgbaar in de boekhandel. Tijdens het 35-jarig jubileum van Dorcas wordt het boek overhandigd aan Tweede Kamerlid van de Christen Unie en voormalig Dorcas-medewerker Joel Voordewind.

Dirk Jan Groot, de strijder voor gerechtigheid, vertelt in het boek over de oprichting van Dorcas en de mensen met wie hij dat deed. Een timmerman met een diep geloof, een warm hart voor de verdrukten en een grote dosis daadkracht, zette zich samen met zijn vrouw Janneke in voor de vervolgde christenen en joden in Oost-Europa. Hij vertelt openhartig over het geloofsvertrouwen van zijn vader, over zijn christelijk opvoeding en over zijn verlangen om iets te kunnen doen aan de armoede en het onrecht in de wereld. Strijder voor Gerechtigheid gunt de lezer een blik achter de schermen van de oprichting en groei van een bijzondere hulp- en ontwikkelingsorganisatie.

Boekpresentatie

De boekpresentatie vindt op 16 mei plaats tijdens het 35-jarig jubileum van Dorcas op de Dorcas Experience Day. Locatie: De Pijler, Ketelmeerstraat 90, Lelystad. Tijd: 13.00 tot 17.00 uur. Meer info en aanmelden via www.dorcas.nl/35jaar

Dorcas

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs leveren een bijdrage aan de 166 Dorcas-projecten in 17 landen.