INGEZONDEN:

Magdalena

Begin maart stond in de kranten en bladen een nieuw boek aangekondigd van Maarten 't Hart. De naam van het boek is Magdalena. Dat was de naam van zijn moeder.
In dit boek schrijft hij veel over zijn jeugd en over zijn moeder. Het is een levendige beschrijving. Dit het eerste boek waarin hij ook openhartig over zijn moeder vertelt. Zij was niet gemakkelijk en had het niet gemakkelijk! Zij bouwde mee aan een streng gereformeerde opvoeding. In Maassluis vierde dat streng gereformeerde hoogtij. Daar heeft Maarten ook wel onder geleden. Een moeder die haar kinderen nooit veel liefde kan geven heeft het ook niet gemakkelijk gehad. Jammer.
Maarten groeit op in die sfeer. Hij zocht al jong naar God. Een God die mensen zo behandelt, nee dat kan niet. Hij zoekt in de Bijbel veel teksten en verhalen op. Om zijn mening te staven? Waar te maken?
Maar misschien is God ook bezig met Maarten? Ja zeker. De God die Maarten 't Hart zoekt laat zijn kinderen niet links liggen, nooit, Maarten.
Ik vraag me af: Is dit niet te vrij geschreven? Maar dat geloof ik niet. Iemand die openhartig over zijn gevoelens schrijft, daar mag je toch ook op reageren?

Mevr. M. KOORNNEEF-BUITELAAR
Staakweg 93
3247 BV Dirksland
0187-600688