Traditioneel Oranjeconcert

ZIERIKZEE - Op 27 april hoopt het ongeveer 75 leden tellende Duivelands Mannenkoor onder leiding van dirigent Bram Bout en organist Stephan Folmer haar tradionele Oranjeconcert te houden in de Nieuwe Kerk te Zierikzee. Verder werkt aan deze avond mee het Zeeuws Reformatorisch orkest Convocare, bestaande uit ongeveer 35 leden. Aanvang van deze avond is 19.30 uur, de kerkdeuren gaan om 19.00 uur open en de toegang is vrij.

Voor de zestiende keer organiseert het Duivelands Mannenkoor een Oranjeconcert. Deze keer met iets bijzonders, namelijk het Zeeuws Reformatorische Orkest Convocare uit het Zeeuwse Kapelle. Convocare is samengesteld uit symfonische en harmonische instrumenten, een grote groep strijkers, minimaal dubbel bezette houtblazers en een forse kopergroep.
Convocare staat onder leiding van dirigent Mark Christiaanse uit Yerseke. Convocare is in het jaar 2000 opgericht. In de loop der jaren hebben ze al veel muziek ten gehore gebracht, op tal van locaties gespeeld en verschillende koren en solisten begeleid. Ze hebben onder andere muziek van Bach, Mendelssohn, Fauré, Schubert, Dvorák, Brahms, Respighi, Mozart, Haydn, Grieg, Händel en vele anderen ten gehore gebracht.
In het programma is veel samenzang opgenomen van vaderlandse liederen. Door de jaren heen is gebleken dat vooral de samenzang enorm wordt gewaardeerd door de bezoekers.
De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de Bonisa Zending. Dit is een interkerkelijke stichting die bewogen is met de nood van christenen in China en andere landen.