'Historische detective' spreekt op jaarvergadering De Motte

MIDDELHARNIS - Op donderdag 30 april 2015 houdt historische vereniging De Motte haar jaarlijkse ledenvergadering. Aansluitend spreekt archeologe en fysisch antropologe Liesbeth Smits over het thema 'conflict en oorlog'. Aan de hand van menselijk skeletonderzoek wordt door Smits een aantal 'cold cases' belicht.

Liesbeth Smits is gepromoveerd in 2006 aan de Universiteit van Amsterdam op het onderzoek van vier Romeinse begraafplaatsen langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. Ze bekleedde diverse post-doc functies aan de universiteiten van Leiden en Amsterdam en is gespecialiseerd grafveld onderzoek. Ze is docent en onderzoeker bij de afdeling Archeologie en docent in de master opleiding Forensic Science aan de Universiteit van Amsterdam.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Oude Raadhuis, Raadhuisstraat 1 te Middelharnis. De ledenvergadering begint om 19.30 uur. De lezing zal aansluitend om ongeveer 20.30 uur starten. "Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze spannende en boeiende lezing", aldus de organisatie.