Uitslagen Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandag 13 april werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet.

Afdeling 1

J.J. Melaard - I. Mackloet         0-3
A. Verolme - J. van Hoorn         1-1
P. Leroy - H.H. Verolme 3-0


Afdeling 2

W. Drenth - P. van Brussel         1-1
S.W. Keijzer - G. Kamp                 1-1

Afdeling 3:

W. Stolk - L. Visser         1-1
R. Kwakernaak - A. Stolk         1-1

De teerling is geworpen. Bekend is wie kampioen is, wie promoveert, wie net niet promoveert en wie degradeert. Dat laatste is een beetje verdrietig, maar wie het overkomt, kan zich weer gaan voorbereiden op een promotie in de volgende afdeling.
Leroy veroverde door zijn overwinning op Huib Verolme de derde plaats in afdeling 1 achter Mackloet – de kampioen – en Van der Veer. Verolme gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij deed zijn sportieve plicht. Leroy heeft ervoor moeten knokken.
Van Hoorn bracht het tegen Bram Verolme niet verder dan remise. Daardoor viel hij buiten de prijzen. Jammer, geen beker.

In afdeling 2 was het de vraag wie behalve Joh Wolfert naar de hoogste afdeling zou promoveren. Drenth moest dan van Van Brussel winnen. Van Brussel had aan een gelijkspel genoeg. De wedstrijd werd onder grote belangstelling gespeeld. Het was een uitermate boeiende partij. Het lukte Drenth net niet om de drie puntjes in de wacht te slepen. Hij moet dus genoegen nemen met een derde plaats. Er schiet voor hem niet meer over dan een bekertje als troostprijs. Visser heeft het tegen Stolk weer tot remise gebracht. Even zag het ernaar uit dat hij het onderspit zou delven, maar op het laatst sleepte hij dat ene puntje toch nog kranig binnen.

Er moeten nu nog enkele partijen gespeeld worden, maar die hebben niets meer met promotie of degradatie te maken.

Jan van Hoorn